Gregg Williams opfordrede til at skade 49ers-spillere

New Orleans Saints’ tidligere defensive koordinator, den nu suspenderede Gregg Williams, opfordrede sine spillere til at skade San Francisco 49ers’ spillere i slutspilskampen i januar.

Det skriver Yahoo! Sports, der har fået en lydfil, som filminstruktøren Sean Pamphilon har optaget i forbindelse med en dokumentarfilm om den tidligere Saints special teams-profil Steve Gleason.

I den 12 minutter lange lydfil – der delvist kan høres her – leverer Williams en følelsesladet tale til sit forsvar, hvori han siger, at der måske findes  bedre atleter men ikke defensive football-spillere, der er klar til at gå i krig.

Williams understreger, at det handler om “at slå hovedet ihjel, så resten af kroppen vil dø”.

– Vi er nødt til at gøre, alt hvad der står i vores magt for “at slå Frank Gores hovedet ihjel”. Vi vil have, han løber sidelæns. Vi vil have hans hoved sidevers, siger Williams om 49ers’ running back.

Williams opfordrer også sit forsvar til at ramme quarterback Alex Smith i hovedregionen.

– Vi skal ramme Smith f…… dér, siger Williams og peger – ifølge Pamphilons kommentarer til lydfilen – på sin hage.

Williams gestikulerer efterfølgende med fingrene, så det indikeres, at der vil være kontakt betaling for et hit på Smith.

– Gå derud og læg den motherf….. ned, siger Williams.

Og Williams går videre og siger til sine spillere, at de skal “påvirke hovedet”, inden de rejser sig fra klyngen efter ethvert spil.

– Gør det tidligt. Påvirk hovedet. Fortsæt, rør og ram hovedet, siger Williams.

Williams siger samtidigt, at Saints i løbet af de to første serier er nødt til at finde ud af, om 49ers’ wide receiver Kyle Williams er påvirket af den hjernerystelse, han pådrog sig i en kamp i december.

– Vi skal f…… ramme ham, siger Williams.

Han fortsætter med wide receiver Michael Crabtree, der har været plaget af knæskader og siger, at wide receiverens mod skal testes. Om han er en primadonna eller en hårdfør spiller.

– Han bliver menneskelig, når vi gør noget ved det yderste korsbånd, siger Williams i sin tale.

Ifølge Yahoo! Sports blev Pamphilon utryg, da Williams talte om spilleres tidligere hjernerystelser.

– Da (Gregg Williams) talt om det med Gore og sagde “kap hans hoved af”, så tænkte jeg, at det måtte være en metafor. Men det som virkelig påvirkede mig, var det, han sagde om nummer 10 (Kyle Williams) og hjernerystelser. Jeg tænkte “sagde han lige det?”. Det var et rødt flag for mig, siger Pamphilon til websitet.

Filmskaberen understreger, at hverken Saints’ head coach Sean Payton eller general manager Mickey Loomis var til stede under Williams’ tale.

Ifølge Pamphilon, der så kampen mellem Saints og 49ers fra en position lige bag Saints’ bænk, fik Williams’ tale næppe betydning for 49ers’ spilleres helbred.

– Det så ud som om, de forsøgte at “dræbe” hinanden på hvert eneste spil. Men jeg har set 15 NFL-kampe fra sidelinjen, og jeg så ikke noget anderledes i den her kamp end i andre kampe, jeg har set. Hvis du spørger mig, så forsøger de alle sammen at flå modstanderen fra bolden og levere det store hit, der giver dem tid på “SportsCenter” – på hvert spil, siger Pamphilon.

Med den nye lydfil har “Bountygate” fået et nyt lag, og Williams – der er i karantæne på ubestemt tid – risikerer nu en endnu hårdere straf fra kommissær Roger Goodell.

Lydfilen er ifølge ESPNs Adam Schefter interessant set i det lys, at NFL allerede før slutspillet kontaktede Saints og bad dem stoppe belønningssystemet.

– Saints tog ikke den advarsel alvorligt, skriver Schefter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *