Goodell overlader Bountygate-høring til Tagliabue

NFLs kommissær Roger Goodell har valgt sin forgænger, Paul Tagliabue, som manden, der skal foretage appelhøringen i og afslutte Bountygate-sagen.

Dermed har Goodell valgt at lytte til kritikken fra de fire involverede spillere – Jonathan Vilma, Scott Fujita, Will Smith og Anthony Hargrove samt spillerforeningen NFLPA – der har hævdet, at kommissæren ikke ville være i stand til at træffe en fair afgørelse i sagen, hvor han selv har uddelt straffe.

Derfor skal den tidligere kommissær, Tagliabue, ifølge Goodell afgøre de respektive appeller og “bringe sagen til en fair afslutning”.

– Hver gang vi bevæger os mod en fair bedømmelse af beviserne, er det et positivt tegn. Kommissær Goodells forsinkede erkendelse af, at han ikke kan fungere som uafhængig og saglig voldgiftsmand er helt sikkert en positiv udvikling. Og vi har enorm respekt for Paul Tagliabue, sagde Vilmas advokat Peter Ginsberg.

Ginsberg understregede dog, at det endnu står uklart, om Tagliabue vil give de fire involverede spillere mulighed for at se de beviser, som de påstår, Goodell ikke har fremlagt.

Samtidig er der bekymring for Tagliabues rolle, fordi han er rådgiver for det advokatfirma, der repræsenterer Goodell i den juridiske sag, som Vilma fører mod kommissæren.

– Jeg har afholdt to høringer, og jeg har modificeret straffene på flere områder baseret på de seneste møder med spillerne. Jeg har ingen rolle i den kommende høring eller Mr. Tagliabues beslutning, sagde Goodell i en pressemeddelelse.

Den kommende høring vil finde sted den 30. oktober.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *