God begyndelse for Andreas Knappe i Atlanta

Danske Andreas Knappes første måned i Atlanta er gået så godt, som han kunne håbe på. Det fortæller hans agent i et interview med Draftday.dk.

Knappe blev i maj den blot tredje dansker gennem tiderne i NFL, da han lavede en aftale som undrafted free agent med Falcons. Siden er den 6 fod 8 inches-høje offensive tackle flyttet til Atlanta og har deltaget i holdets rookie camp i midten af maj for førsteårsspillerne efterfulgt af fire såkaldt “OTA’s” – lette træningssamlinger – med resten af truppen.
– Det er gået præcist, som han ønskede, det skulle gå. Helt forrygende. Han er tilfreds, og han lærer hele tiden. Han lærer organisationen at kende, han lærer holdkammeraterne og trænerne at kende – og han vokser med opgaven, fortæller John Pace til Draftday.dk.

Ifølge John Pace er danskerens motto “get better every day” – en henvisning til de små skridt, han skal tage i den kommende tid, hvor springet fra college football hos University of Connecticut og så til NFL-træningsbanen er gigantisk.
– Alle spillere skal gå igennem dét, som Andreas skal igennem. Det er “learning by doing”. Men Andreas har den fordel, at han har prøvet et stort skifte før, da han flyttede fra Danmark og så til USA, forklarer agenten.

LÆS OGSÅ: Eksperter er enige: Vikings’ angreb bliver bedre

Lige nu bor Andreas Knappe på holdets hotel i Atlanta, og han har en bil til rådighed, men tilbringer især tiden med at træne og deltage i de møder og træningssamlinger, der er krævet af ham. På tirsdag og tre dage frem afvikler holdet sin mini-camp, hvor Andreas Knappe skal træne side om side med stjerner som Matt Ryan og Vic Beasley.
– Der er blevet taget virkelig godt imod ham. Han elsker det, og han elsker Atlanta Falcons. Og han elsker det faktum, at han modnes inden for organisationen, siger John Pace.

Én af John Paces personlige venner er Falcons’ startende offensive tackle Ryan Schraeder, og agenten har brugt den forbindelse til at hjælpe Knappe. Schraeder, der selv kom undrafted ind i NFL, og som også er en meget høj fyr (6 fod 7 inches, red.), har taget sig ekstra godt af Knappe.
– Han kan godt lide Andreas, og han havde researchet lidt på ham. Og han ser meget af sig selv i Andreas, fortæller han.

Udenfor banen har spillerne blandt andet været på fisketur, og John Pace fortæller, at holdets offensive linemen har et tæt forhold, og det gavner Knappe, fordi de generelt passer på hinanden, selvom de er konkurrenter.

Men selvom det er gået godt, er det langt fra ensbetydende med, at Andreas Knappe er sikkert på vej mod målet – en plads i 53 mand-truppen.
– De træningssamlinger, der har været indtil nu, er fine, men det hele afhænger af, hvordan det går, når først skulderbeskytterne kommer på til træning, mener John Pace.

LÆS OGSÅ: Eagles-ekspert: Philly stadig svagest i NFC East

Det er først i training camp i juli og den efterfølgende preseason i august, at kampen om en plads i truppen for alvor spidser til. Men her og nu har Knappe dog ifølge en Falcons-ekspert gjort det, som han kunne håbe på.

Dave Choate, der skriver om Falcons for sitet “TheFalcoholic”, fortæller til Draftday.dk, at de folk fra sitet, der har fulgt holdets indtil nu åbne træninger, har lovord til overs for Knappe.
– Det faktum, at han indtil nu ikke har skilt sig uheldigt bemærket ud, er et godt tegn, mener han.

Han peger på, at Knappe ser ud til at være oppe i gear sammen med de andre linemen og ser ud til at “gøre det godt”.

Dave Choate vurderer, at Andreas Knappe er den undrafted rookie, der har den bedste chance for et få en plads i Falcons’ endelige trup – det bliver formentligt som “swing tackle”. Altså en offensive tackle, der kan fungere som reserve for begge starters på kanten.

Holdet fyrede for nylig en anden offensive tackle i form af Auburns undrafted rookie Robert Leff, og dermed er der fem offensive tackles tilbage i truppen.
– Falcons hentede ikke en anden offensive tackle ind, efter at de fyrede ham, så det kan helt sikkert kun gavne Andreas Knappes chancer, forklarer Dave Choate til Draftday.dk.

Det er søndag aften ikke lykkes Draftday.dk at få en kommentar fra Andreas Knappe.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *