Frygtet af modstanderen: Andersen blev slået ud af “hitman”

I hans bedste år var Morten Andersen så stort et våben og så frygtet af modstanderne, at ét hold gik til yderligheder for at stoppe ham. I 1987 blev Andersen nemlig slået ud af et voldsomt og unødvendigt hit fra modstanderens “hitman”. Det fortæller en tidligere holdkammerat hos New Orleans Saints i et interview med Draftday.dk.

Houston Oilers indledte kampen mod New Orleans Saints med et rigtigt beskidt trick rettet mod Morten Andersen.

På det allerførste kickoff i opgøret mellem de to hold i december 1987 løb Oilers’ special teams-spiller, Walter Johnson, direkte mod Andersen, da danskeren havde sparket kampen igang – og tordnede ind i ham, uden at All-Pro-kickeren havde en chance for at opdage det.
– Jerry Glanville (Oilers’ head coach, red.) vidste, at Morten var en stor del af deres angreb, og uden ham ville vi få problemer med at score. På kampens første angreb sendte de en spiller ned for at angribe ham – og rent faktisk slog de ham ud, fortæller Andersens tidligere holdkammerat hos Saints, offensive tackle Stan Brock, et interview med Draftday.dk.

LÆS: Klar til hævnens kamp efter “Godfather”-måltid

Andersen skadede skulderen og blev slået groggy, og helt ufatteligt blev der ikke kastet nogle gule flag, selvom Johnsons tackling var voldsom og helt unødvendig.

Morten Andersen blev i kampen, men missede to field goals i 24-10-sejren. Efterfølgende indrømmede Jerry Glanville, der var kendt for at gå til kanten, at han bevidst havde ladet Johnson hamre ind i Andersen som en “hitman”.
– Når du møder en spiller, der er så god, skal du finde en måde at gøre ham mindre effektiv. Han missede to spark, så jeg tror godt, man kan sige, at det virkede, sagde Glanville senere til avisen The Boston Globe.

NFL undersøgte 25 år senere sagen
Andersen har siden fortalt, at han to år senere konfronterede Walter Johnson omkring tacklingen, da de to blev holdkammerater hos Saints, og Johnson indrømmede, at han fik 1000 dollars af Glanville for det brutale hit. I 2012 – i forbindelse med “Bountygate”-skandalen, hvor NFL undersøgte brugen af ulovlige belønninger for beskidte hits – tog NFL faktisk sagen op, uden at der dog kom noget efterspil ud af det.

Historien er i dag Stan Brocks yndlingshistorie, hvad angår Morten Andersen, men ikke på grund af det voldsomme hit. Men derimod på grund af den måde, som Andersen selv, ja, tacklede tacklingen på.
– De fleste kickers ville have holdt fri i nogle uger, men ikke Morten. Om mandagen – hans første træning efter kampen – kom Morten ud på træningsbanen med de største par skulderbeskyttere på, han havde en linemans fulde “facemask” på, albuebeskyttere og handsker, siger Brock.

LÆS: Morten Andersen fik kollega “anholdt” til Pro Bowl

Andersen kom herefter med en kommentar, som Stan Brock stadig husker her 30 år senere:
– Han sagde til holdet: “Nu er jeg klar!!”. Jeg elsker den fyr, fortæller Stan Brock.

I interviewet med Draftday.dk fortæller Stan Brock også, at Morten var en “leder på holdet”, og at han var et “offensivt våben”.
– Vi spillere og trænerne vidste, at så snart vi krydsede 50 yard-linjen, ville vi havde tre point på kontoen så længe, at Morten var på holdet, siger han.

Stan Brock, der nu er sportsvært for en tv-station i Portland, Oregon, mener, at det er fuldt fortjent, at hans gamle holdkammerat på lørdag bliver indlemmet i Pro Football Hall of Fame.
– Jeg er så stolt over at kalde ham min holdkammerat, men beæret over at kalde ham min ven, siger han til Draftday.dk.

NB! I de kommende dage bringer Draftday.dk flere artikler baseret på vores interviews med Morten Andersens gamle kollegaer og andre NFL-folk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *