Forsvarsspillere brugte hits-penge på strippere

Ulovlige præmier for hits på modstandere, der potentielt kan sende dem ud af kampen, volder nogen gange praktiske problemer.

Det fortæller CBS Sportsline i en historie, der giver en indsigtsfuld viden om praktikken bag de bonus-systemer for hits, der nu har sendt New Orleans Saints og Washington Redskins i NFLs søgelys i sagen kendt som “Bountygate”.

Websitet beretter om en spiller fra et unavngivent hold, der fortæller om dengang, hvor han og medspillerne havde sat en pris på 2000 dollars for det hit, der ville sende modstanderens quarterback ud af kampen. Spillerne betalte selv bonussen, og én spiller havde alle pengene på sig klar til udlevering.

Problemet var bare, at quarterbacken ikke blev ramt i kampen, så gevinsten udeblev. Ugen efter fordobledes prisen for samme hit til 4000 dollars – altså for at tvinge modstanderens quarterback ud af kampen. Igen “overlevede” quarterbacken kampen, og så voksede præmien til 8000 dollars.

Det var dog en spiller, der ikke var en del af bonus-ordningen, der endelig slog ham ud, og quarterbacken var kun ude i få spil.

I stedet valgte spillerne fra det unavngivne hold at bruge gevinst-pengene på striptease-dansere, fortæller CBS Sportsline. – Det er nærmest umuligt at gøre dét, du ønsker at gøre, siger en spiller fra et AFC-hold til websitet.

For i dagens NFL er quarterbacks så godt sikret, og bøderne for at lave ulovlige “hits” så store, at selv en gevinst ikke overstiger det beløb. Det er altså ikke gevinsten værd at slå quarterbacken ud med et beskidt slag.

Ifølge CBS Sportsline er Aaron Rodgers, Randy Moss, Tom Brady, Adrian Peterson, Cam Newton, Maurice Jones-Drew, Ben Roethlisberger, Ray Rice, Eli Manning, Peyton Manning, Tony Romo og Tim Tebow nogle af de spillere, der gennem de senere år har haft “prissat” deres hoveder. Det fortæller kilder.

CBS Sportsline fortæller også, at præmierne ofte bliver aftalt lige inden en kamp – ganske simpelt. Én spiller råber eksempelvis “500 dollars for et stort hit på quarterbacken”. Herefter holder en anden spiller styr på præmierne i en notesbog.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *