Ud med dig! Du er fyret…!

FYRINGEN AF JIMMY JOHNSON (Dallas Cowboys, marts 1994)
Ganske paradoksalt – eller rimeligt, vil nogen måske sige – fik manden, der afløste Tom Landry, selv en grim afsked med Dallas Cowboys.

For i 1994 leverede Cowboys’ ejer Jerry Jones endnu en bemærkelsesværdig fyring. Og denne gang gik det udover Jimmy Johnson, som ellers havde ført holdet frem til to Super Bowl-sejre i de foregående to sæsoner.

Jones, Johnson og Cowboys var ganske enkelt på toppen af NFL-verdenen, men de to kæmpe ego’er – Jones og Johnson – havde det svært sammen. De var i 1960’erne holdkammerater hos University of Arkansas og var siden blevet venner, men venskabet var slidt op af kampen om magten hos Cowboys. Johnson ville ikke nøjes med blot at være træner, og Jones ville ikke nøjes med blot at være en tilbagelænet ejer. De ville begge bestemme over holdet.

Den 21. marts 1994 – under det årlige holdejermøde i NFL, der fandt sted i Orlando – tog venskabet en vild og voldsom drejning, da Jerry Jones på uhørt ærlig vis delagtiggjorde to journalister om sine planer om at fyre Johnson.

Tog fat om benet på journalisten

En sen nattetime sad Jones i en hotelbar med en Scotch whiskey foran sig, mens han sludrede med de to journalister, Rick Gosselin og Ed Werder fra The Dallas Morning News. Werder og Gosselin var egentligt på vej i seng, da Jones tog fat om venstre ben på Werder og sagde:
– Hvorfor bliver I ikke siddende lidt endnu? Lad mig købe en drink til jer. I vil da ikke gå i seng og misse årets største historie?

Werder og Gosselin sagde farvel til Ole Lukøje for i stedet at lægge ører til én af de mest åbenmundede interviews, en NFL-ejer nogensinde er kommet med. For Jerry Jones smed nemlig en bombe:
– Gutter, jeg synes, det er tid til, at I får at vide, at jeg overvejer at fyre Jimmy. Jeg tænker, at det er tid til at gøre det, inden vi løber ind i flere problemer. Jeg skal sparke hans røv ud nu, lød det ærligt fra Jones, mens de dybt chokerede Werder og Gosselin dårligt troede, hvad de hørte.

Herefter udpenslede Jones i detaljer, hvordan Jimmy Johnsons succes med Cowboys ikke var noget særligt, fordi spillerne var så gode.
– Jeg mener, at der er 500 mennesker, der kunne have ført dette hold i Super Bowl. For helvede da, selv jeg kunne have trænet fanden ud af dette hold!, forklarede Jones.

Og så fortalte han, at han planlagde at ansætte Barry Switzer, der havde trænet hos Arkansas, da Jones og Johnson havde spillet der.
– Jeg kan lige nu forsikre jer dette: Jeg vil fyre den ”son of a bitch”, og jeg vil hyre Barry Switzer!

Print historien!

Jimmy Johnson, der også var i Orlando, havde nu fået nys om, at Jones åbent havde plapret ud om sine planer. Helt hvid i ansigtet stødte han på en hotelgang ind i Miami Dolphins’ head coach Don Shula, der spurgte Johnson, hvad der var galt:
– Jeg tror, at jeg lige er blevet fyret som head coach hos Dallas Cowboys, svarede Johnson.

Næste morgen dobbelttjekkede de stadig rystede Werder og Gosselin, at Jerry Jones stod inde for alt, hvad han øset ud. Det var trods alt sent, og ejeren havde drukket whiskey. Jones læste citaterne og svarede:
– Print det!

The Dallas Morning News bragte herefter historien om, at Jones denne nattetime gentagende gange havde truet med at fyre Jimmy Johnson.

Fire dage senere ringede Jerry Jones så til Barry Switzer for at tilbyde ham jobbet som head coach hos Dallas Cowboys. Et tilbud, Switzer takkede ja til. Johnson trak sig samtidig selv tilbage, inden han formelt set fik sparket.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *