Ud med dig! Du er fyret…!

Fyringssæsonen er i gang i NFL. Gary Kubiak har allerede fået sparket i Houston, og blandt andre Mike Shanahan meldes på vej ud i Washington – i en uskøn afsked. For nogle gange er det ikke kønt, når en træner får sparket.

Draftday.dk genudgiver her vores artikel fra 2009, hvor vi nævnte fire eksempler på trænere, som fik en grum exit fra deres NFL-hold.

FYRINGEN AF TOM LANDRY (Dallas Cowboys, februar 1989)
”Mia’s Tex-Mex Restaurant” i Dallas vil for evigt være synonym med fyringen af Dallas Cowboys’ legendariske head coach Tom Landry.

Landry var ikke bare Dallas Cowboys’ til dato eneste head coach i historien med 29 sæsoner på cv’et. Han var ikke bare en cheftræner, der i årevis havde været elsket af mange.

Han var reelt Dallas Cowboys.

Landry, den tredjemest vindende træner gennem tiderne, havde siden 1960 ført cowboyerne frem til fem Super Bowls og to mesterskaber, og træneren med jakkesættet og den berømte bløde hat på hovedet var respekteret langt udover NFL-kredse. Han var en høflig gentleman, en troende kristen, der som Tony Dungy sjældent lod følelserne slippe af med sig.

Derfor siges det, at nogle Cowboys-fans aldrig har tilgivet måden, hvorpå han blev fyret.

I 1989 blæste der nemlig nye vinde over ”America’s Team”. En stenrig, karismatisk og selvbevidst oliemillionær ved navn Jerry Jones var tæt på at købe holdet, og rygterne ville vide, at han ville fyre Landry og som afløser i stedet hyre sin ven, University of Miamis head coach, Jimmy Johnson.

Den 24. februar tog rygterne til, og så kom skandalen: Om aftenen fredag den 24. februar 1989 fejrede Jones, Johnson og deres hustruer det forestående samarbejde ved i fuld offentlighed at spise mexicansk mad på kendisrestauranten ”Mia’s”.

En ikke helt tilfældig restaurant. Det var nemlig Tom Landrys favoritrestaurant.

Lod fotografen tage et billede

Her sad de to nye ledere af Cowboys og hyggede sig på restauranten, hvor Landry, der stod foran en fyring, i årevis havde elsket at spise. Et kæmpe, respektløst slag i ansigtet på den dybt respekterede Landry, der havde viet sit liv til Cowboys.

Og ikke nok med det: Selvom Landry endnu ikke var fyret, og Johnson endnu ikke hyret, tillod det selviscenesættende makkerpar, Jones og Johnson, en fotograf fra The Dallas Morning News at tage et billede af de to, mens de sad overfor hinanden og ventede på maden. Dagen efter kunne avisen med fotoet som illustration fortælle, at Jerry Jones ville blive Cowboys’ nye ejer, og at han ville fyre Tom Landry.

Landry var denne lørdag i færd med at træne sine golfslag på en golfbane i byen Lakeway, Texas. Om aftenen mødte Jerry Jones op på banen og bad Tom Landry om at trække med et ind på golfklubbens salgskontor. Her – midt på kontoret – fyrede Jerry Jones den succesrige træner.

64-åriges Landrys reaktion? Han begyndte at græde, mens Jones sad overfor ham.

Fyringen sendte chokbølger gennem hele USA, og i flere år efter blev Jerry Jones kritiseret for måden, han gav legenden sparket på.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *