Fantasy football: Sell high, buy low

Hvem skal du handle fra mens værdien er høj, og hvem skal du handle dig til, mens værdien er i bund? Det kigger vi nærmere på i “Sell high, buy low”.

“Sell high, buy low”!

Klassiske termer i fantasy football-sammenhæng, hvor det kort sagt gælder om at identificere de spillere, der lige nu over- eller underpræsterer.

Ved at være i stand til det, kan managers optimere deres hold ved at skille sig af med spillere, der lige nu topper og i stedet erhverve sig spillere, der endnu ikke har nået deres højeste niveau.

De dygtige managers kan få rigtig god værdi i handler og styrke deres hold både på kort sigt og på lang sigt, hvis der er tale om keeper ligaer.

Så her er mit bud på en “sell high, buy low” med udgangspunkt i en 12-holds liga med standard scoring system.

QB Matthew Stafford, Detroit Lions – buy low
Stafford har underpræsteret i denne sæson og rangerer kun som en QB2. Et snit på under 300 yards pr. kamp og kun tre touchdowns betyder, at Stafford er overhalet af spillere som San Francisco 49ers’ Alex Smith, Cincinnati Bengals’ Andy Dalton og Indianapolis Colts’ rookie Andrew Luck. Stafford har netop haft en friuge men står i de kommende kampe over for meget svære opgaver mod Philadelphia Eagles, Chicago Bears og Seattle Seahawks. Tre hold der alle ligger i top seks i defensive passer rating. Stafford-ejere kan allerede nu være møre nok til at lytte til tilbud, men det er muligt, at Staffords værdi er endnu lavere om et par uger. Stafford kan hjælpe i den sidste del af sæsonen, og spiller du i en keeper liga, er han et rigtig godt “buy low”.

QB Philip Rivers, San Diego Chargers – buy low
I perioden 2008-2011 var Rivers en top-10 fantasy football quarterback, men i denne sæson har det haltet betragteligt. Rivers roder rundt i midten/bunden af at være QB2, og en stor del af forklaringen skal findes i de manglende yards. Det tidligere førsterundevalg har kun toppet de 300 yards passing én gang i de første fem kampe, hvor han i tre tilfælde har kastet for 231 yards eller derunder. Dét kombineret med seks turnovers og to kampe med ét eller færre touchdown-kast har sendt Rivers til bunds. Der er ingen tvivl om, at Rivers mangler mål efter tabet af Vincent Jackson. Robert Meachem har ikke kunnet løfte opgaven, og manglen på et løbeangreb og en svagt spillende Antonio Gates har heller ikke hjulpet. Læg dertil også, at Rivers har været uden venstre tackle Jared Gaither i flere kampe. Nu lysner det dog for Rivers, der har Denver Broncos, en bye, Cleveland Browns og Kansas City Chiefs de kommende kampe. Så det er nu, du skal slå til.

QB Robert Griffin III, Washington Redskins – sell high
Nok ikke lige det navn, som Griffin III-ejere har lyst til at se på den her liste. Men jeg er bekymret for RG3’s fantasy football-potentiale af flere årsager, og derfor kan det være et godt tidspunkt at slå til og handle for høj værdi. For det første har Griffin III ikke kastet touchdowns i de seneste to kampe, og han har kun kastet flere end ét touchdown i én kamp – premieren mod New Orleans Saints. Så RG3’s point, der har sendt ham i top fem, er i høj grad kommet via hans rushing yards og touchdowns. Det er som sådan også fint nok, hvis ikke det bare lige var fordi, at NFL-forsvar med tiden finder ud af at lukke ned. Samtidig har RG3 allerede taget mange, mange hits, og han måtte udgå i weekendens kamp mod Atlanta Falcons med en hjernerystelse. Så jeg ser et fremtidsscenario, hvor Redskins ikke vil tage store risici med Griffin III og måske holde ham mere i lommen. For de kan ikke tåle at miste den franchise quarterback, de for blot seks måneder siden betalte meget dyrt for. Derfor risikerer Griffin III at miste rushing yards og touchdowns, og han skal i stedet fungere som mere “traditionel” quarterback. Og der er mange andre, der er bedre til det end ham.

Læs videre om running backs…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *