Falcons’ Super Bowl-returner: Morten var ekstremt velforberedt

I januar 1999 returnerede Tim Dwight et kickoff for touchdown i den Super Bowl, som holdkammeraten Morten Andersen sparkede Atlanta Falcons i. Og i et interview med Draftday.dk fortæller Dwight, at Andersen altid var ekstremt velforberedt, og det belønnede sig, da han stod over for karrierens største spark.

De var de to toneangivende special-teams-spillere hos Atlanta Falcons i holdets Super Bowl-sæson i 1998.

Morten Andersen havde allerede etableret sig som NFLs bedste kicker gennem to årtier og var syv gange blevet valgt til NFLs All-Pro-hold.

Rookien Tim Dwight snittede hele 27 yards pr. kickoff-returnering og havde også scoret ét touchdown på en returnering i den regulære sæson.

Og når Tim Dwight i dag husker tilbage på tiden sammen med danskeren i Atlanta, husker han først og fremmest en holdkammerat, der var ekstremt velforberedt.
– Morten var altid professionel. Jeg husker, at han altid gik ud på banen 45 minutter før, at træningen begyndte, fordi han ville forberede sig til dagen. Han havde den samme tilgang til træningen, som han havde det til kampe, fortæller Tim Dwight til Draftday.dk.

På tide at han kommer i Hall of Fame

Den tilgang til sporten gjorde et stort indtryk på den dengang 23-årige wide receiver og kick returner.
– Han undlod aldrig at gøre det, som han altid gjorde. Nogle glemmer kickerne på et hold, så jeg tror, at Morten ville vise, hvordan han gjorde sit job – ved at levere varen igen og igen, fortæller Tim Dwight.

LÆS: Morten Andersen: Det bliver stort og følelsesladet

Dwight fortæller til Draftday.dk, at alt det hårde arbejde belønnede sig, da Morten Andersen med en 38-yarder i NFC-finalen i januar 1999 sparkede Falcons i Super Bowl.
– Det hårde arbejde blev afgørende under det store spark, der afgjorde NFC-finalen i Minnesota i 1999. Det vindende spark vil aldrig blive glemt af holdkammerater, Falcons’ fans og selvfølgelig heller ikke af Minnesotas fans. Det var en utrolig følelse, og hvilken fantastisk person det skete for, siger han.

5 fod 8 inches-, 185 pund-store Dwight returnerede i Super Bowl et kickoff 94 yards for touchdown og satte en Super Bowl-rekord med 210 yards på kickoff-returneringer.

Atlanta, Tim Dwight og Morten Andersen tabte dog 34-19 til Denver Broncos.

Efter rookie-sæsonen i 1998 spillede Dwight yderligere ni sæsoner i NFL – herunder to hos Falcons – men også hos Chargers, Patriots, Lions og Raiders, før han trak sig tilbage i 2007.

Han glæder sig over, at Morten Andersen på lørdag bliver officielt indlemmet i Hall of Fame.
– Morten Andersen er én af NFLs bedste kickers gennem tiderne. Det er på tide, det sker, fortæller han.

NB! I de kommende dage bringer Draftday.dk flere artikler baseret på vores interviews med Morten Andersens gamle kollegaer og andre NFL-folk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *