Stortalentets barske barndom

I dag er Patrick Willis en stjerne i NFL og i Super Bowl med San Francisco 49ers. Men Willis har haft en grum, hård barndom, som har sat sine præg. Genlæs her vores historie fra 2007 om stortalentet, der var på vej i NFL, og læs om hans tragiske fortid.

Den dag i maj 2002 var grænsen nået.

Nu ville de fire børn ikke leve i det mere. De havde fået nok, og derfor satte de sig sammen om aftenen.

14-årige Ernicka spurgte sine tre brødre, om de ville støtte hende, hvis hun fortalte sin skolelærer, at deres far mishandlede hende. Om eftermiddagen havde faderen, for Gud ved hvilken gang, været voldelig over for sin datter, da han i bare arrigskab over at have tabt i basketball havde kastet et stykke legetøj ind i ryggen på hende, så hun mistede pusten og faldt omkuld.

De tre brødre var enige om at stå bag deres storesøster og bakke hende op, når hun fortalte læreren sandheden om forholdene i den usle trailer i den lille by Smyrna i det vestlige Tennessee, som de fire søskende og alenefaren boede i.

Én uge senere kom de så – to kvinder fra de lokale myndigheder og en gruppe politifolk – og tog de fire børn med sig. Et langt mareridt var slut for Ernicka, Orey, Detris og ikke mindst storebror Patrick. De kom i plejefamilie hos et ungt ægtepar, der gav dem al den kærlighed, de fire havde fået alt for lidt af i deres barndom.

En brutal linebacker
I dag små fem år senere tænker den ældste af børnene, Patrick, stadig på den dag, hvor han og de tre andre blev skilt fra faderen. En varm, solrig dag:
– Far havde en god dag, og det går mig på. Jeg håbede på, at han ville være i det andet humør, når de kom, så de kunne se, hvor skidt det virkeligt stod til. Men han lavede brune bønner og var sit gode ”jeg”, husker sønnen.

For denne Patrick – med efternavnet Willis – vil dagen, hvor han blev tvangsfjernet, og de mange år i en opløst familie med en alkoholiseret, psykisk syg alenefar altid stå frisk i erindringen. De mange tragiske oplevelser har trods alt været med til at forme ham som menneske.

Og nogle vil sige, at oplevelserne også har formet ham som football-spiller.

For Patrick Willis – All-American-linebacker hos University of Mississippi i 2006 og et sandsynligt top 10-valg i NFL-draften sidst i april – tonser nemlig rundt på banen og leverer den ene nådesløse tackling efter den anden, som har han en masse arrigskab, han skal af med. Han afviser selv, at der er noget om snakken, men ikke sjældent får man opfattelsen af, at Willis bruger football til at komme af med sine aggressioner: Lige så hård hans barndom har været, lige så brutal er han på banen.

Og netop den brutalitet gør ham til en potentiel Pro Bowl-spiller i NFL.

Patrick Willis er nemlig et talent ud over det sædvanlige, der ifølge iagttagerne ikke har de store fejl og svagheder. Han er den perfekte football-spiller, der ofrer alt for at lave spillet, og som ikke tillader modstanderen noget som helst.
– Jeg ved ikke, om han nogensinde giver op. Den fyr er dynamit, siger NFL.com’s draftekspert Gil Brandt til AP.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *