Er du opdateret? Her er de nyeste regler

Næsten som vanligt har NFL en foretaget en række regelændringer, og for 2012-sæsonen er følgende nu gældende:

Unnecessary roughness
De nuværende regler for straffen er blevet udvidet, så det også gælder for defensive spillere i forbindelse med crackback blokeringer. Alle spillere, der er beskyttet af reglerne for crackback blokeringer, vil nu blive betragtet som forsvarsløse spillere.

Ud over ikke at måtte blokere en defensiv spiller under hoften eller i ryggen, vil det desuden i fremtiden være ulovligt at blokere en forsvarsspiller i hoved-, nakke- og halsregionen, ligesom det ikke vil være tilladt at “lede” med hjelmen i sin blokering.

NFL har desuden præciseret reglen om blindside blokeringer. Tidligere var der tale om en blindside blokering, når en blokeret spillere bevægede sig mod sine egen baglinje (eks. i forbindelse med returns). Den definition er nu blevet udvidet til også at gælde, når en blokeret spiller bevæger sig parallelt med sin egen baglinje.

Alle unnecessary roughness udløser en straf på 15 yards.

Instant replay
I fremtiden vil det kun være replay officials, der kan kræve specifikke turnovers gennemset. Det drejer sig om interceptions, fumble eller bagudrettet kast som modstanderne får fat i eller som ryger ud af end zone samt hvis et muffed spark fra scrimmage (succesfuldt onside kick) bliver generobret af det sparkende hold. I princippet betyder det, at head coaches ikke skal smide det røde flag for at se en af de turnovers igennem, hvis der er tvivl. På linje med at alle scoringer nu bliver gennemset.

For mange spillere på banen
Vil nu blive kaldt som dead-ball straf i stedet for en live-ball hændelse, hvor angrebet stadig fik snappet bolden. Det betyder, at angrebene ikke længere vil have et “gratis spil” men også, at forsvarene ikke bevidst kan smide ekstra spillere på banen for at køre tid af klokken i slutningen anden eller fjerde quarter. Fejlen giver en straf på fem yards.

Overtid
De overtidsregler, der har været gældende i slutspillet de seneste to sæsoner, vil nu også gælde i den regulære sæson. Det betyder, at den traditionelle sudden death er et overstået kapitel og alle kampe nu afvikles under modificeret sudden death. Det betyder i praksis, at hvis det hold, der har bolden først i overtiden kun scorer et field goal, får det andet hold også chancen. Scores der derimod et touchdown (som i slutspilskampen mellem Denver Broncos – Pittsburgh Steelers) på allerførste possession er det game over.

Tab af down for at sparke til bold
I fremtiden vil et hold miste en down, hvis det sparker til en løs bold. Samme regler har været gældende i college football.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *