En SUPER Super Bowl!

Det er Super Bowl Sunday! Og en historisk Super Bowl venter forude mellem to hold, der får overraskende gode betingelser til at skabe et brag af en football-kamp. Læs her om NFL-finalen, som, mange mener, er den perfekte duel, og som er spækket med utrolige, opsigtsvækkende kontraster.

FAKTA: Super Bowl XLVIII (48)
*Denver Broncos (13-3) vs Seattle Seahawks (13-3)
*MetLife Stadium, East Rutherford, New Jersey
*Kl. 00.25 natten til mandag, dansk tid
* TV3+ sender kampen direkte på dansk tv (optakt søndag kl. 22.00)
* Queen Latifah synger ”America, the Beautiful”
* Renée Fleming synger nationalmelodien ”The Star-Spangled Banner”
* Bruno Mars og Red Hot Chili Peppers underholder i pausen

I sidste ende vandt football-guderne over Kong Vinter.

Super Bowl XLVIII bliver nemlig ikke den ekstremt kolde omgang af en NFL-finale, som mange havde frygtet eller ventet, da NFL for fire år siden offentliggjorde, at MetLife Stadium i New Jersey øst for Manhattan skal være vært for 2014-udgaven af Super Bowl. Som den første udendørs arena nogensinde i en by med koldt vejr.

Her på Super Bowl Sunday står det nemlig klart, at vejret bliver overraskende mildt, når AFC-mestrene fra Denver Broncos og NFC-mestrene fra Seattle Seahawks kæmper om ”The Vince Lombardi Trophy”. Mildt som i fem til seks plusgrader, en let vind og formentlig ingen nævneværdig nedbør. Hverken af den hvide eller våde slags. Og Super Bowl ser endda ud til ikke engang at blive historiens koldeste NFL-finale.

Ja, det kan godt være, at Roger Goodell og de cirka 80.000 tilskuere, der vil sidde udendørs på tilskuerrækkerne, mere har lyst til varm kaffe end Budweisers, og at næserne bliver røde, men selve kampen nede på banen bør ikke blive synderligt påvirket af vejret.

Og det kan kun være i football-gudernes interesse.

Kan blive en klassiker
For det ville næsten være ærgerligt, hvis denne – på papiret – historiske duel blev ødelagt af noget så tilfældigt som sne fra oven eller en halv pelikan vind, der ville få spillerne til at glide rundt på banen og bolden til at hænge tilfældigt i luften. For mødet mellem Broncos og Seahawks kan i sig selv blive en Super Bowl af de helt store, hvis forholdene er til det.
– Det har helt sikkert muligheden for at blive en klassiker, siger NFL-journalisten Nate Davis fra The USA Today til Draftday.dk.

Det er kun anden gang de sidste 20 år, at de to førsteseedede hold fra hver konference mødes i ”The Big Dance”, og Broncos og Seahawks har i denne sæson kun tabt i alt seks af 36 kampe. Og aldrig nogensinde har ét så stærkt angreb og et så stærkt forsvar mødtes i en Super Bowl.
– For tilhængerne bliver det en utrolig duel, siger Denver Broncos’ head coach John Fox.

Peyton Manning og Denver Broncos-angrebet med kastevåben som Demaryius Thomas, Wes Welker og Eric Decker scorede i den regulære sæson i alt 606 point, hvilket var flest i NFL-historien, mens Richard Sherman og Seattle Seahawks-defensiven kun tillod 231 point. Det giver en forskel på 375 point – den største forskel mellem et angreb og et forsvar i Super Bowls 48-årige historie og en klar indikator på, hvor super stærke de to enheder, der tørner sammen, er.
– Det bliver fascinerende at se NFLs bedste angreb mod NFLs måske bedste forsvar, fortæller Adam Caplan fra ESPN og Sirius XM til Draftday.dk.

Der er dem, der mener, at Denver Broncos’ angreb, som i grundspillet så en NFL-rekord fem spillere score mindst ti touchdowns, har historiens allerbedste angreb. Et angreb, hvori finalens store stjerne og spiller, Peyton Manning, præsterede den bedste sæson, som en NFL-quarterback nogensinde har haft, ved at kaste for en rekord 5477 passing yards og en rekord 55 touchdowns.

Det første hold siden Bears i 1985
På den anden side står et forsvar anført af det frygtindgydende ”The Legion of Boom”-secondary, der i den regulære sæson tillod færre yards og færre point end noget andet forsvar, og som samtidig lavede flest takeaways i NFL. Det har intet forsvar siden legendariske Chicago Bears anno 1985 præsteret.

Seattle Seahawks’ 2013-udgave er derfor allerede nu – mener mange – ét af de bedste forsvar, som NFL nogensinde har set, og kasteforsvaret er i hvert fald ét af de bedste i flere årtier. Og kan Seattle natten til mandag besejre Peyton Manning, hvilket vil kræve en stor præstation af netop defensiven, kan vi være helt sikre på, at Richard Sherman, Earl Thomas og resten af Seahawks-forsvaret vil få deres helt egen plads i NFL-historien.
– Forsvaret har en mulighed for at cementere sig selv som én af de bedste enheder i NFLs 94-årige historie, mener Nate Davis.

Og det gør opgøret mellem Broncos-angrebet og Seahawks-forsvaret så ufattelig god. For det kan ikke blive bedre, og det er simpelthen en lækkerbisken, som NFL serverer. Det er den ultimative duel mellem angreb og forsvar, som man end ikke ser i den regulære sæson.

Men nu ser vi den på den allerstørste scene – i Super Bowl!

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *