Eksperter er enige: Vikings’ angreb bliver bedre

Adrian Peterson er ikke længere frontmanden hos Minnesota Vikings. Men 2017-udgaven af vikingernes angreb bør blive bedre end sidste sæsons udgave.

Det fortæller to reportere, der følger Vikings på daglig basis, til Draftday.dk.

Tim Yotter, der skriver for sitet “Viking Update”, vurderer, at offensiven, der sidste år statistisk var NFLs 28. bedste, bør blive “markant bedre” i 2017.
– Og det er det nødt til at være, hvis de vil være en seriøs slutspils-bejler, siger han til Draftday.dk.

Også Mark Craig, der er Vikings-beat writer hos The Minneapolis Star-Tribune, forventer forbedringer.
– Jeg tror, at de vil være bedre. Spørgsmålet er bare i hvilken grad?, fortæller han til Draftday.dk.

Yotter peger på, at Vikings har gjort en stor indsats for at styrke løbeangrebet, som legenden Adrian Peterson ikke længere er en del af efter et par skadesplagede sæsoner. Latavius Murray er kommet til fra Oakland, og Dalvin Cook blev valgt i 2. runde af draften, som han faldt til efter blandt andet spørgsmålstegn ved hans kontroversielle omgangskreds – selvom han havde talent til top 15.

Især dynamiske Cooks tilstedeværelse vil give løbeangrebet et mere eksplosivt islæt, fordi Cook er typen, der kan score fra alle steder på banen – og drible sig gennem et forsvar for et 70 yard-touchdown.
– En kombination af de to bør hjælpe løbeangrebet, det samme vil de mange handlinger, de har foretaget på angrebslinjen, siger Yotter.

Vikings hentede via free agency to nye offensive tackles til Minneapolis i form af Riley Reiff (Lions) og Mike Remmers (Panthers), og i draften valgte holdet en potentiel mangeårig, kommende starter som center i form af Pat Elflein fra Ohio State.

LÆS: Jaguars sejrede i offseason – men er det nok?

Mark Craig vurderer dog, at meget står og falder med netop, hvordan de nye navne på angrebslinjen præsterer. I 2016 var enheden skuffende, og de store bøffer skal derfor træde mere i karakter i 2017.

Han mener, at især højre tackle Mike Remmers, der mest er kendt for at blive ydmyget af Broncos’ Von Miller i den forrige Super Bowl, skal forbedre sig.
– Jeg mener, at Remmers har noget at bevise. Hvis han var en sikker skanse, var han stadig i Carolina, fortæller Mark Craig til Draftday.dk.

Begge er derudover enige om, at især én spiller kan få et gennembrud i 2017. Wide receiver Laquon Treadwell, som Vikings valgte i 1. runde af 2016-draften, havde en nærmest katastrofal dårlig rookie-sæson, hvor han i ni kampe kun greb én bold for 15 yards.

Men Treadwell var skadet i foden, da rookie-sæsonen begyndte, og han brækkede en finger undervejs i sæsonen.
– Så jeg mener ikke, at man kan give en reel bedømmelse af hans rookie-sæson. Nu er han skadesfri, og derfor er jeg fortrøstningsfuld. Men han skal bevise sit værd. Faktisk er ingen anden spillers sæde mere varmt end Laquon Treadwells’. Hvis han er skadesfri, og han ikke er hurtigere end sidste år, bidrager han ikke med meget i NFL, siger Mark Craig.

LÆS: Eagles-ekspert: Philly stadig svagest i NFC East

Tim Yotter har dog noteret, at Treadwell indtil nu har virket skarp til træning.
– Han har set meget bedre ud, og han har grebet bolden bedre, siger han.

Og quarterback Sam Bradford har brug for hjælp, vurderer Mark Craig. Vikings-ledelsen har en stor tiltro til det tidligere topvalg i draften, som holdet handlede sig til kort før sidste sæsons begyndelse, men han er ikke en Tom Brady- eller Aaron Rodgers-kaliber quarterback, der kan bære holdet alene på sine skuldre.
– Han kan være en Super Bowl-quarterback, og han vil ikke afholde Vikings fra at nå i en Super Bowl. Men han kan ikke løfte holdet alene. Han har brug for en god angrebslinje, et godt løbeangreb og et solidt forsvar, mener Mark Craig.

Minnesota Vikings’ angreb bliver i 2017 anført af Pat Shurmur, der midtvejs i 2016-sæsonen tog over som offensiv koordinator for Norv Turner. Samtidig er Clancy Barone ny tight ends coach, Kennedy Polamalu er ny running backs coach, mens Kevin Stefanski er udnævnt til træner for holdets quarterbacks.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *