Ekspert: Det er allervigtigst ved Scouting Combine

Der er én ting, der er langt den vigtigste, hvad angår The Scouting Combine i Indianapolis.

Og det er de mange helbredstests af spillerne. Det fortæller den tidligere director of scouting hos Chicago Bears, Greg Gabriel, i et interview med Draftday.dk.
– Det mest vigtigste aspekt er helbredstjekket. Det har altid handlet om de tests, siger han til Draftday.dk.

I forbindelse med The Scouting Combine gennemgår samtlige spillere en test af helbreddet, hvor alle dele af kroppen bliver sat under luppen. Herunder hjertet, knæene og ryggen.

Og The Scouting Combine blev i sin tid netop dannet, fordi holdene dermed kunne samle spillerne ét sted og give holdenes læger mulighed for at tjekke talenternes helbred.
– Du sparer holdene mange penge, fordi du ikke skal bringe alle spillere til dit holds hovedkvarter, siger Greg Gabriel.

Fordelen ved Indianapolis og Lucas Oil Stadium, hvor arrangementet afvikles, er, at der er et stort hospital ved siden af, som NFL bruger til at tjekke spillernes helbred. Og de tests kan få afgørende betydning for en spillers værdi, fordi de er så grundige, at de ofte finder skavanker, som spilleren ikke selv anede, at han havde. Men de skavanker kan koste dyrt på draft day.

Greg Gabriel lægger mindre vægt på for eksempel 40 yard-løbet, fordi spillerne i dag er så øvede i at få den for eksempel bedste start, og derfor indikerer det løb ifølge Gabriel ikke, hvor god en atlet spilleren er.
– Workouts er vigtige, men jeg lægger ikke så stor værdi i det, fordi spillerne er så forberedte på det, siger han til Draftday.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *