Eagles-ekspert: Philly stadig svagest i NFC East

Philadelphia Eagles er bedre, end de var i 2016, men holdet er – på papiret – stadig efter de tre rivaler i NFC East-divisionen.

Sådan lyder det fra Mark Eckel, der gennem 31 år har dækket “ørnene” for avisen The Times of Trenton. I et interview med Draftday.dk forudser Eckel, at Eagles – trods erhvervelsen af flere forstærkninger i offseason – ikke har nået Washington Redskins’, Dallas Cowboys’ eller New York Giants’ niveau.
– Det er svært at se, at Eagles har indhentet eller er gået forbi nogen af de tre hold, der sluttede foran dem sidste år, siger han.

Han peger på, at Redskins, der sluttede som tre’er i NFC East, måske vil være mindre stærke i 2017, men til gengæld har holdet i Kirk Cousins en quarterback, der har “ejet” Philadelphia i de senere år, hvor Cousins som starter har været med til at vinde alle fire opgør mod Eagles. Og de to andre hold er ifølge Eckel også stadig bedre end Eagles.
– Giants har forstærket angrebet (med wide receiver Brandon Marshall og tight end Evan Engram, red.) og Cowboys’ unge hold bliver kun endnu bedre, konstaterer han.

Han forudser, at Eagles’ største mulighed for forbedring kommer på wde receiver-positionen.
– Holdet tilføjede free agents Alshon Jeffery og Torrey Smith, der begge vil starte sammen med Jordan Matthews, der har været en stabil spiller for holdet de seneste tre år. De brugte også to midtrunde-valg på wide receiverne Mack Hollins og Shelton Gibson, der begge har bibragt fart til gruppen, siger Mark Eckel til Draftday.dk.

I sidste ende står det hele dog og falder med andenårs-quarterbacken Carson Wentz. Som rookie i 2016 indledte Wentz sæsonen virkelig godt, men ramte muren i takt med, at flere og flere hold fik studeret hans spil og fik fundet modtræk.
– Wentz er nødt til at tage det næste store skridt, som ikke alle unge quarterbacks kan tage, fortæller Mark Eckel.

I de første tre kampe i 2016 – alle sejre – nettede Wentz en passer rating af 103,8 point, han ramte plet på 64,7 procent af alle kast, kastede fem touchdowns og kastede ikke én eneste interception.

Men i de sidste 13 kampe – hvoraf kun fire blev vundet – faldt hans rating til 74,3 point, han fandt kun en modtager på 62 procent af alle kast, og han kastede flere interceptions (14) end touchdowns (11).
– Det er tid til, at Wentz – og især Eagles’ trænere – svarer igen mod dét, som modstanderens forsvar gjorde for at begrænse ham. Han skal også mindske antallet af interceptions, forklarer journalisten.

I denne offseason er Carson Wentz blevet opereret i sine øjne – han behøver ikke længere at bruge kontaktlinser – og han har arbejdet meget med sit fodarbejde. Og ved holdets organiserede træningssamling i maj meldte flere reportere, der overværede dele af træningen, at Wentz’ kastede bolde med en “tættere” spiral, og at han så stærkere ud. Det kan være resultatet af hans offseason-arbejde med quarterback-guruen Tom House, der også har hjulpet Tom Brady og Drew Brees.

Godt for Eagles, for de har brug for en effektiv Wentz, hvis holdet skal konkurrere hårdt i NFC East.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *