Draftday.dk interview: Mike Iupati

Det er Super Bowl eller fiasko for San Francisco 49ers i 2014, selvom holdet er ramt af mange skader. Det fortæller én af holdets profiler til Draftday.dk.

Venstre guard Mike Iupati har i denne uge forud for søndagens opgør mod Chicago Bears taget tid til at svare på en række af Draftday.dk’s spørgsmål.

Og selvom 49ers forud for sæsonen af flere er blevet anset for at være et hold på vej ned af bakke, forventer Iupati stadig, at holdet vil være med til allersidst i sæsonen.

49ers indleder ellers sæsonen uden den skadede All-Pro-linebacker Navorro Bowman og den suspenderede top-pass rusher Aldon Smith samt den skadede nose tackle Glenn Dorsey. Og på angrebslinjen er højre tackle Anthony Davis for anden uge i træk ude med en skade i baglåret.

Men det ændrer ikke på forventningerne for Iupati, der direkte spurgt, om det er Super Bowl eller fiasko for 49ers, svarer ja.
– Super Bowl, ingen tvivl om det. Big time. Det er altid vores mål, siger han til Draftday.dk.

Iupati har været i to Pro Bowls i træk og regnes for at være én af NFLs bedste guards. Han peger på, at kontinuiteten hos 49ers er altafgørende, fordi holdet – trods skaderne – stadig har samme grundstamme af spillere, som holdet er bygget op omkring.

Samtidig beholdt 49ers begge koordinatorer, offensive koordinator Greg Roman og defensive koordinator Vic Fangio, samt de fleste positionstrænere. Ifølge Iupati skal man ikke undervurdere betydningen af det.
– Jeg mener, at vi er bedre end sidste år. Forskellen er, at der ikke rigtig er nogen forskel. Vi har stadig det samme hold, samme trænere, samme spillere, fortæller han til Draftday.dk.

Ét af de nye ansigter, der dog er kommet til, er running back Carlos Hyde, som 49ers valgte i anden runde af draften i maj.

Hyde imponerede mange i sæsonpremieren i søndags mod Dallas Cowboys, hvor han løb syv gange for 50 yards og et touchdown. Også Iupati, der blokerede for rookien, er meget imponeret, fortæller han til Draftday.dk.
– Han er eksplosiv. Han løber hårdt nedad banen, har et stort overblik. Han bliver en fandens god spiller, fortæller han.

San Francisco 49ers møder Chicago Bears natten til mandag klokken 2.30 på holdets nye hjemmebane, Levi’s Stadium.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *