Draft-eksperterne: Sådan er Knappe og Mathiesens chancer

Danmark kan få en ny NFL-spiller, hvis enten offensive tackle Andreas Knappe fra Connecticut eller kicker Simon Mathiesen fra Northwest Missouri State bliver valgt i NFL-draften de kommende dage.

Men hvad siger de amerikanske draft-eksperter om de to spillere? Draftday.dk har spurgt en række af eksperterne – de fleste havde dog kun en holdning til Andreas Knappe.

Vi har også spurgt Chicago Bears’ tidligere director of college scouting, Greg Gabriel, der arbejder for Pro Football Weekly og Lance Zierlein fra NFL.com om deres syn på danskerne, men ingen af dem havde “scoutet” dem.

Vi har desuden tidligere rettet henvendelse til NFL Network for at få de to draft-eksperter, Mike Mayock og Daniel Jeremiahs, syn på Knappe og Mathiesen, men svaret fra tv-stationens PR-afdeling var, at de to ikke var “klar” til at kommentere på spillerne. Heller ikke ESPNs draft-legende Mel Kiper, der har Knappe med i sin top 300, havde mulighed for at kommentere på danskerne, da vi spurgte.

Men læs her svarene fra de eksperter, der havde et syn på Knappe og Mathiesen:

KILDERNE OM ANDREAS KNAPPE

Dane Brugler, CBS Sportsline/NFL Draft Scout.com
“Knappe er spændende med hans størrelse og bevægelighed, og han var holdkaptajn. Men hans teknik har det med at bryde sammen, og han vil helt sikkert få gavn af at få ro på sine fødder, når han blokerer på kast – og holde balancen. Det betyder dog ikke meget, om Knappe er et sent valg eller en “priority free agent”. Dét, der betyder noget, er, hvordan han præsterer i training camp. Alle 32 hold har brug for dybde på angrebslinjen, og det bliver afgørende, hvordan han klarer sig i juli og august.”

Tony Pauline, Draftanalyst.com
“Han har en rigtig god størrelse. Han er en practice squad-, udviklingsspiller som højre tackle i NFL.”

Erik Galko, Optimum Scouting, konsulent for flere NFL-hold
“Jeg tror ikke, at han bliver valgt. Selv i en svag offensive tackle-klasse, er han formentligt på kanten til at være en top 20-offensive tackle. Men der er nok interesse for ham som “priority free agent”, så med mindre, at han er et overraskende sent pick, vil han have masser af bejlere efter draften, så han kan finde et hold, der er bedst for ham.”

Chad Reuter, NFL.com
“Knappe har helt sikkert en chance for at blive valgt, men her og nu tror jeg, at det ikke sker. Han har helt sikkert de atletiske evner til at fungere som tackle i NFL – bevist ved hans evne til at bevæge sig sidelæns på kaste-blokeringer. Han viser også en villighed og mobilitet i kroppen til at fortsætte fremad af banen på løbeblokeringer. Et issue for Knappe er dog, at han er over 6 fod 8 inches og kun vejer 311 pund. Så mere styrke i underkroppen vil gavne hans spil. Han står for ofte for oprejst på banen, hvilket er et problem for større tackles, der møder stærkere, hurtigere defensive ends i NFL. Erfarne defensive ends vil sætte hænderne i hans brystkasse og skubbe ham baglæns. Hvis han kan blive stærkere og lære at bøje mere stabilt i benene, vil et hold måske om ét år eller to have en god “swing tackle”.

Dave-Te’ Thomas, draftnik, privat scouting-konsulent for Patriots og Giants
“Knappe får opmærksomhed, men jeg satte en dag 3-værdi på ham. Han skal spille mindre oprejst. … Nogle hold anser ham for at være en venstre tackle, men fordi han spiller for oprejst, er han bedre som højre tackle. Det begrænser ham, at han ikke kan spille begge tackle-positioner og heller ikke er en valid guard-kandidat.”

Josh Buchanan, scout, NFLPA Collegiate Bowl
“Jeg vil blive overrasket, hvis han bliver valgt, for han var ikke på nogen visitter hos hold, men hold tager tit en chance på en spiller med hans fysiske evner og gør ham til et udviklingsprojekt … Mens jeg ikke tror, at han bliver valgt, tror jeg dog, at han med den rette arbejdsmoral vil blive en del af en practice squad. Der er helt sikkert masser at udvikle hos ham.”

Rob Rang, CBS Sportsline/NFL Draft Scout.com
“Knappe er en virkelig spændende atlet. Han spiller for oprejst, og han skal arbejde med hans teknik, men jeg er imponeret over hans atletiske evner. Hvis han ikke bliver valgt i draften, bliver han med sikkerhed signet som free agent bagefter.”

Dan Hatman, tidl. NFL-scout hos Eagles, Jets og Giants, ejer af The Scouting Academy
“Jeg har ikke studeret Andreas nok til at have en fuld rapport på ham, men nogle af dem, som jeg har talt med, er meget begejstrede for hans størrelse og rå evner.”

KILDERNE OM SIMON MATHIESEN

Damond Talbot, NFLDraftDiamonds.com, konsulent for The East-West Shrine Game,
“Simon har et monsterben. Hold har vist interesse for ham, og det er forståeligt. Hans størrelse er spændende. Hvert år når én eller måske to kickers frem til en NFL-trup. Mens Simon kan blive valgt sent i draften, bliver det ekstremt svært for ham at lande i en trup. Han skal i campen og slå andre kickers ud. Ligesom Patrick Murray og Andrew Frank gjorde for at få deres plads i truppen.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *