Deflategate: Patriots snød sandsynligvis

Folk hos New England Patriots tog sandsynligvis bevidst ud af bolden i AFC-finalen i januar i forbindelse med sagen kendt som “Deflategate”.

Og stjerne-quarterbacken Tom Brady var sandsynligvis bekendt med snyderiet.

Det konkluderer den uafhængige undersøger, Ted Wells, der i en 243 sider-lang rapport, der onsdag aften, dansk tid, blev offentliggjort, giver sit syn på sagen.
– På grund af de grunde, der er beskrevet i rapporten, og efter en grundig undersøgelse, har vi konkluderet, at det i forbindelse med AFC-finalen er mere sandsynligt end ikke sandsynligt, at personel hos New England Patriots deltog i overtrædelser af spillereglerne, konkluderer Wells.

Rapporten har været over 100 dage undervejs og har været længe ventet, efter at det få timer efter AFC-finalen kom frem, at Patriots var mistænkt for snyderi, som modstanderen fra Colts havde gjort NFL bekendt med. Et snyderi, der potentielt kunne hjælpe quarterback Tom Brady, fordi han dermed bedre kunne holde om boldene.

Ted Wells vurderer, at to Patriots-folk, “bolddrengene” Jim McNally og John Jastremski, sandsynligvis bevidst lukkede luft ud af boldene. Det bygger Wells blandt andet på sms’er mellem de to sendt i januar og oktober samt på overvågning, der viser den ene af de to gå ud på toilettet inden AFC-finalen med boldene. Den ene af de to omtalte sig som “The Deflater” i sms’er, og han omtaler blandt andet en kamp mod Jets i oktober, hvor Brady ikke havde været tilfreds med boldene.

Han skriver også, at Brady mere sandsynligt end ikke sandsynligt havde en generel viden om snyderiet – igen baseret på sms’er mellem de to, hvor de omtaler Brady og hans syn på boldene.

Ifølge rapporten havde Brady og Jastremski en del kontakt pr. sms dagen efter AFC-finalen, hvor nyheden var brudt ud, og indtil Jastremski to dage senere afleverede sin telefon som et led i undersøgelsen.

Ifølge ESPNs Adam Schefter vil NFL nu overveje at idømme Brady og de to Patriots-folk sanktioner i sagen. Det kan ifølge en kilde komme inden for nogle dage.

Wells-rapporten oplyser dog, at man ikke vurderer, at head coach Bill Belichick var bekendt med et eventuelt snyderi. Det samme var ledelsen hos Patriots heller ikke.

Tom Brady har flere gange afvist at have snydt eller kendt til snyderiet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *