Darrelle Revis, CB – Pittsburgh

Draftår: 2007
Position: CB

Note: Junior
Type: Cover-corner

Draftday.dk projekterer: 1A
Aktuelt draftet: 1B af New York Jets (14)

Højde: 5’11
Vægt: 196 pund

Hurtigste 40-yard tid: 4.39 sek. (Pro Day)

Baggrund
Nevø til den tidligere NFL- og Pro Bowl-spiller, Sean Gilbert, som Los Angeles Rams valgte med tredjevalget i draften i 1993, og som siden spillede for Washington, Carolina og Oakland, inden han trak sig tilbage i 2003. Som senior hos Aliquippa High School linede Revis op som både quarterback, tailback, wide receiver, cornerback og kick returner. Nettede 1637 total yards og 13 touchdowns som senior, og scorede hele fem touchdowns i delstatsmesterskabsfinalen i Pennsylvania. Var også med på skolens basketballhold og atletikhold – i 4 x 400 meter. Startede 11 kampe ud af 12 som freshman i 2004 og lavede i alt 49 tacklinger, en halv tackling for tab, 14 forsvarede kast og to interceptions. Returnerede desuden fire punts for 41 yards (10,3 yards pr. return). Kåret som First Team Freshman All-American af Sporting News. I 2005 startede han alle 11 kampe og lavede samlet 41 tacklinger, en tackling for tab, fire interceptions, 13 forsvarede kast og to fumble recoveries. Returnerede samtidig 28 punts for 324 yards (11,6 yards pr. return) og et 79-yard touchdown mod Cincinnati. Startede 12 kampe i 2006, hvor han lavede 39 tacklinger, fire tacklinger for tab, to interceptions – der begge blev returneret for touchdowns – og fire forsvarede kast. Returnerede endvidere 22 punts for 190 yards (8,6 yards pr. return) – herunder et opsigtsvækkende 73-yard return for touchdown mod West Virginia, der efter sæsonen af tv-stationen ESPN blev kåret som årets spil i college football.

Styrker
Har en perfekt størrelse for en NFL-cornerback. En formidabel, fysisk betonet cover-corner, der kan dække wide receivers one-on-one. Hurtig (han løber 40 yards på 4.39 sekunder). Har evnerne til at blive en ”shutdown”-cornerback. En rigtig god atlet. Kan hurtigt vende kroppen og derved følge med modstanderen. Nettede en fænomenal three cone-drill tid på 6.56 sekunder under sin Pro Day den 16. marts. Bruger fint hænderne ved line of scrimmage til at ”jamme” wide receiveren. Meget aggressiv og ”nasty” på løbespil og er ikke bange for at tackle running backen, selvom det koster et blåt mærke. Tackler sikkert i de åbne områder på banen. Bruger sin gode højde eminent til at hoppe højt og få hænderne på bolden i kampe om ”jump balls”. Har nogle sikre hænder, der potentielt kan gribe mange interceptions. En playmaker, der returnerede to interceptions for touchdowns i 2006. Begge interceptions kom i kampe, hvor modstanderne (Virginia og Cincinnati) på nonchalant vis ignorerede Revis’ evner og kastede i hans retning. En god punt-returner, der leverede årets spil i college football i 2006, hvor han på fantastisk vis ”driblede” sig igennem West Virginias forsvar. På det spil udviste han stor tålmodighed og et stort overblik. Har været en starter i tre år og har derfor masser af erfaring fra college football.

Svagheder
Revis er ikke nogen super-hurtig cornerback. I en ideel verden var han mere eksplosiv. Mangler stadig at blive mere poleret – teknisk set. Tillader for ofte – i forhold til at være en spiller med det store talent – wide receiveren at slippe forbi, hvorefter Revis skal indhente det forsømte.

Alt i alt
Darrelle Revis har evnerne til at blive en shutdown-cornerback i NFL. Han har en eminent størrelse, glimrende coverage-evner, og så er han ikke bange for at ofre kroppen på løbespil, hvorfor han vil være en attraktiv forsvarsspiller for mange hold, når draft day kommer. Et virkelig, virkelig spændende talent, der også har store evner som return-specialist. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *