BREAKING: Tom Brady igen sat i karantæne

Appelretten på Manhattan har mandag eftermiddag, dansk tid, genindført den karantæne på fire spilledage, som New England Patriots’ quarterback Tom Brady fik for sin rolle i “Deflategate”.

I september sidste omstødte den føderale ret i New York ellers kendelsen, men NFL appellerede kendelsen, og to af tre dommere ved appelretten har nu – efter ét enkelt retsmøde – genindført karantænen. Den sidste af de tre, dommer Katzmann, mente, at karantænen skulle opretholdes.

Ifølge rettens kendelse har NFLs commissioner Roger Goodell en “bred” frihed til at agere over ligaens overenskomstmæssige regler, og derfor bliver den føderale rets kendelse omstødt. Den føderale ret havde vurderet, at NFL gik for langt, da ligaen dømte Brady karantænen.

Brady får dermed officielt debut i 2016-sæsonen den 9. oktober mod Houston, men ventes at forsøge at gen-appellere kendelsen til først hele appelretten og siden til højesteret. Det vurderes dog af flere juridiske eksperter, at det bliver svært for ham at få sagen for retten igen – det sker sjældent på dette stadie af retssystemet.

Tom Brady er suspenderet for sin rolle i sagen, der opstod i forbindelse med AFC-finalen i januar sidste år, hvor Patriots – ifølge NFL – snød med boldene, da holdet bevidst lettede trykket i 12 bolde, så det var lettere for Brady at kaste med boldene. Ifølge NFL stod Brady bag et “system”, der gik ud på at snyde med boldene – og som involverede to Patriots-assistenter.

Patriots, der har fået frataget to draft picks og fået en historisk stor bøde i sagen på én million dollars, har ligesom Brady hele tiden bedyret deres uskyld.

Retten skriver i kendelsen, at det var et “vigtigt” issue, at Tom Brady få dage før, at han skulle mødes med NFLs undersøger i sagen, Ted Wells, destruerede sin mobiltelefon. NFL har hele tiden hævdet, at Brady ønskede at undgå, at Wells fik fat i beskeder på telefonen, der kunne afsløre hans medvirken i det påståede snyd. Det afviser Brady.

Da sagen var for retten i marts gik især to af de tre dommere hårdt til Brady. Den ene af de to sagde, at der var “overvældende” beviser for, at Brady og de to assistenter snød med boldene. Samtidig gik de hårdt til spillerforeningen NFLPAs argumenter for ikke at omstøde kendelsen. Det var derfor ventet, at dommerne kunne omstøde den føderale rets kendelse, selvom det sker meget sjældent.

Selve skyldsspørgsmålet var dog ikke en faktor i mandagens afgørelse, fortæller appeldommerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *