NFL fastholder Bradys karantæne

New England Patriots må spille de første fire kampe af den kommende sæson uden deres superstjerne, quarterback Tom Brady.

Tirsdag har NFL’s kommissær Roger Goodell valgt at afvise Bradys appel og fastholder dermed den oprindelige karantæne, som Brady fik for sin påståede rolle i “Deflategate”.

Teknisk set får Brady karantæne for at have forbrudt sig mod ligaens politik om spillets integritet. 

Ifølge Goodell er der beviser for, at Brady bad om at få sin mobiltelefon destrueret for at fjerne relevant bevismateriale, som efterforskeren Ted Well bad om at få udleveret i forbindelse med sin store undersøgelse.

Brady har siden forklaret, at han af sikkerhedsmæssige grunde rutinemæssigt ødelægger sin telefon og sit SIM-kort, når han får en ny telefon, men den forklaring købte ligaen ikke.

Goodell hæfter sig ved, at Brady bad en assistent om at ødelægge telefonen få dage før, han skulle interviewes af Wells.

Dermed har Brady ifølge Goodell udvist opførsel, der klart viser, at han ikke har været interesseret i at samarbejde med ligaen i undersøgelsen af “Deflategate”.

Den seneste uge har der ellers flere gange været meldinger om, at NFL og Bradys repræsentanter arbejdede på et forlig, men parterne kunne tilsyneladende ikke få enderne til at mødes.

– Foreningen (NFLPA red.) tilbøde et forlig til NFL den 17. juli. Jeg er blevet fortalt, at selvom der blev talt videre om det, så bøjede NFL sig aldrig, skriver NFL Medias Albert Breer på Twitter.

Brady blev i maj måned suspenderet for sæsonens første fire kampe for sin påståede rolle i at få taget luft ud af boldene i forbindelse med AFC-finalen mod Indianapolis Colts.

Samtidig fik Patriots en bøde på én million dollars og mistede blandt andet deres førsterundevalg i 2016 NFL Draft.

Mens Patriots-quarterbacken valgte at appellere karantænen, så endte Patriots med ikke at appellere deres straf.

Den 23. juni hørte Goodell så Bradys appel, men den har kommissæren her 35 dage senere valg at afvise.

Med Brady ude i de første fire kampe af sæsonen, vil Patriots indlede forsvaret af deres mesterskab med andenårsspilleren Jimmy Garoppolo ved roret.

Brady vil igen være spilleberettiget i sjette spillerunde, når holdet møder Indianapolis Colts.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *