NFL, dommere tæt på aftale

NFL og dommerforeningen NFLRA har nu så godt som en ny overenskomst på plads, og parterne arbejder nu på at stoppe dommerkonflikten inden weekenden.

Det fortæller ESPN.

Ifølge ESPN formåede parterne sent tirsdag aften at nå så store fremskridt i forhandlingerne, at det er blevet diskuteret, om de lockoutede dommere, der har været ude siden juni, kan dømme allerede i weekenden.

Meldingen om, at en aftale er så godt som på plads, kommer halvandet døgn efter, at NFL oplevede et sandt PR-mareridt med skandalen i Seattle, hvor Seahawks fik tilkendt et touchdown af en erstatningsdommer, der derved afgjorde kampen, selvom mange mener, at Green Bay reelt interceptede bolden.

Samtidig har de upopulære erstatningsdommere i de første tre runder lavet et hav af fejl, der har forlænget kampene og afbrudt dem med det ene gule flag efter det andet.

Ifølge en kilde har begge parter givet sig så meget på spørgsmål om for eksempel reserve-dommerteams, der står klar i kulissen til at erstatte underpræsterende dommere, og på spørgsmål om pension til dommerne, at det reelt nu kun står og falder med “lidt penge”.

NFLRA er ifølge ESPN villig til at acceptere NFLs krav om etableringen af reserve-dommerteams bestående af samlet 21 dommere, der kommer fra den bedste college-række, som læres op henover sommeren, og som kompenseres af NFL, men som ikke bliver en del af fagforeningen.

NFLs commissioner Roger Goodell vil samtidig bænke dommerteams, der skuffer, men NFLRA mener, at NFL allerede kan gøre det, fordi der altid er ét til fire teams, der sidder over i en weekend.

NFLRA vil acceptere de nye tiltag, hvis de 121 dommere i foreningen får en bonus for at acceptere overenskomsten.

ESPN fortæller, at de lockoutede dommere kan vende tilbage i den kommende weekend, fordi dommerne er opdaterede på regelændringer, i mange tilfælde har klaret de krævede fysiske tests eller hurtigt kan klare de tests, hvis de skal gennemgå dem inden weekenden.

NFL og NFLRA har forhandlet i nu fem dage i træk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *