Bradys karantæne annulleret

Den føderale dommer Richard Berman har torsdag eftermiddag annulleret den karantæne, som New England Patriots’ quarterback Tom Brady har fået for sin rolle i “Deflategate”.

Dermed kan Brady spille i sæsonpremieren mod Pittsburgh Steelers.

Bermans omstødelse kommer efter tre retsmøder, hvor Berman især i to af retsmøderne gik hårdt til NFLs dom. En dom, der blandt andet blev stadfæstet efter, at NFLs commissioner Roger Goodell havde hørt Bradys appel. Brady har hele tiden afvist, at han kendte til, at assistenter hos Patriots lukkede luft ud af boldene for at hjælpe Brady.

Berman skriver i en 40 sider-lang kendelse, at Goodell gik for langt med sin straf af Brady, og han kritiserer Goodell for at etablere sin egen form for domstol.

Bermans kendelse handler ikke om skyldsspørgsmålet, men derimod om processen hvori, at Brady er blevet dømt. Og Berman mener ikke, at Brady fik en fair rettergang.

NFL kan nu vælge at appellere kendelsen, men ventes ifølge flere medier ikke at forsøge at få rettens ord for, at karantænen skal stå ved magt, mens en højere retsinstans hører en eventuel appel. Uanset hvad vi en eventuel appelsag ligge så langt ude i fremtiden, at Brady formentligt kan spille hele 2016-sæsonen.

Berman peger også på, at Bradys lejr ikke fik adgang til en række af de vidneudsagn, som den undersøgeren Ted Wells bragte frem, da han undersøgte, hvad der var op og ned i sagen og siden skabte en rapport, der vurderede, at Brady som minimum var “generelt vidende” om, at der fandt et snyd sted.

Dommeren skriver, at Bradys lejr ikke fik lov til at afhøre NFLs Jeff Pash, der officielt var med til at godkende rapporten.

Patriots er allerede blevet dømt og har accepteret en dom på én millioner dollars i bøde og tab af to draft picks for holdets rolle i sagen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *