Brady accepterer sin Deflategate-straf

Efter 544 dage er sagaen “Deflategate” slut. Patriots’ quarterback Tom Brady har fredag aften, dansk tid, på Facebook annonceret, at han accepterer sin straf på fire spilledages karantæne og ikke vil køre sagen videre ved retten.

Det sker efter, at appelretten på Manhattan onsdag afviste at lade den samlede dommerstand genhøre Bradys sag.
– Det har været nogle udfordrende 18 måneder, og jeg har truffet den svære beslutning ikke at fortsætte sagen juridisk set, skriver han.

Han takker samtidig for den støtte, han har fået fra blandt andre Patriots’ ejer Robert Kraft, head coach Bill Belichick, sine holdkammerater, spillerforeningen, familien og holdets fans.

Brady havde muligheden for at bede den amerikanske højesteret køre sagen, men det var på forhånd et langskud at tro, at retten, der kører få sager om året, ville køre sagen.

NFL-stjernen er suspenderet for på ulovlig vis at have orkestreret og deltaget i et “system”, hvor to assistenter hos Patriots sørgede for, at holdets bolde – før AFC-finalen i januar sidste år – fik taget noget af lufttrykket – efter at dommerne havde godkendt boldene.

Tom Brady, der hele tiden har nægtet sig skyldig, havde i maj bedt appelretten om at genhøre sagen, efter at samme ret med dommerstemmerne 2-1 havde dømt, at NFLs commissioner Roger Goodell havde ret til – og ikke gjorde noget forkert – da han suspenderede Brady for – ifølge NFL – at have snydt med boldene før AFC-finalen i januar sidste år.

Brady fik fire spilledages karantæne, men appellerede kendelsen ved byretten på Manhattan, der gav ham medhold. NFL appellerede den dom og fik i april medhold i appelretten i Manhattan. NFL bad herefter hele retten om at genhøre sagen, men det afviste retten onsdag.

Bradys lejr og flere støtter havde sendt flere dokumenter og skriftlige argumenter til dommerne, men det gjorde tilsyneladende ikke et så stort indtryk, at den samlede dommerstand hele vil køre sagen på ny. I hvert fald var et flertal ikke overbevist om, at Brady er blevet urimeligt behandlet.

Patriots møder i de første fire kampe Cardinals, Dolphins, Texans og Bills. Jimmy Garappolo er Bradys reserve.

I forvejen er Patriots idømt en bøde på en million dollars samt tab af to draft picks – et førsterundvalg i 2016 og et fjerderundevalg i 2017 – for holdets rolle i sagen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *