Bountygate: Endnu et sagsanlæg mod Roger Goodell

Det kan godt være, at NFL-kommissær Roger Goodell ikke har planer om at trække ligaens etårige karantæne af New Orleans Saints’ linebacker Jonathan Vilma tilbage.

Men Vilma har tilsyneladende sat sig for at kæmpe med næb og klør for at bevise sin uskyld og for at gøre livet hedt for Goodell.

Lørdag sendte Vilma ifølge AP endnu et sagsanlæg ligaens vej, det andet i rækken, og hvilket der hævdes, at Goodell har undladt at foretage en rettidig appelafgørelse i forbindelse med den etårige karantæne.

Samtidig anmoder søgsmålet den føderale retsinstans om at give Vilma midlertidigt lov til at spille, selv hvis Goodell vælger at opretholde karantænen.

Det centrale aspekt i søgsmålet lægger vægt på, at Goodell har undermineret “NFL og kommissær-rollens integritet” ved at give straffe i Bountygate-sagen på baggrund af beviser, der enten er meget fejlbehæftede eller ikke kan understøttes.

Den 18. juni gennemførte Goodell en appelhøring, hvor de tre andre karantæneramte spillere – defensive end Will Smith, defensive tackle Anthony Hargrove og linebacker Scott Fujita – forgæves forsøgte at tale deres sag, og ifølge den nye overenskomst, skulle Goodell hurtigst muligt derefter have truffet en afgørelse.

Da de tre spillere (Vilma valgte ikke at møde op) ikke præsenterede nye beviser eller vidner, burde Goodell ifølge søgsmålet enten have stadfæstet eller løftet karantænerne den 25. juni, som var første arbejdsdag efter høringen.

Vilma hævder desuden, at de straffede spillere kun har fået lov til at se én procent af de 50.000 dokumenter, som ligaen siger, de har samlet i sagen. Saints-linebackeren siger desuden, at flere af beviserne er fejlbehæfter, blandt andet fordi der i nogle tilfælde er tale om kopier af håndskrevne noter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *