Bountygate-beviser: Havde kæmpe bonus på Favre

NFL fremlagde mandag flere Bountygate-beviser til offentligheden på, at New Orleans Saints operede med et belønningssystem for at skade modstandernes spillere.

Det skete, da NFL mødtes med journalister fra 12 amerikanske medier, og beviserne var de samme, som ligaen fremlagde tidligere mandag for karantæneramte spillere i forbindelse med en appelhøring.

Og én af de slides som NFL kunne fremvise stammede fra januar 2011 før Saints’ slutspilskamp mod Seattle Seahawks.

Sliden viste et billede af penge og Duane “Dog the Bounty Hunter” Chapman og havde følgende ordlyd:

“Nu er det tid til at gøre vores arbejde, sikre os belønningen $. Lad os gå på jagt”

NFL fremviste desuden deres beviser for, at Saints ikke kun havde en bonus på 10.000 dollars på den daværende Minnesota Vikings-quarterback Brett Favre forud for NFC finalen i 2009.

Ifølge NFL var der en kæmpe bonus på 35.000 dollars på et knockout af Favre, og det inkluderede 5000 dollars fra den assisterende træner Joe Vitt, der lige nu er midlertidig head coach for Saints.

NFL viste også en slide, der var taget direkte fra et forsvarsmøde hos Saints. Sliden beskrev, at safety Roman Harper havde 1000 dollars til gode for at sende New York Giants’ running back Brandon Jacobs ud af en kamp.

Desuden dokumenterede NFL, at den tidligere defensive koordinator for Saints, hovedpersonen Gregg Williams, fortalte efterforskere, at han havde “spillet hasard med spillersikkerhed, og nogen kunne være blevet lemlæstet”.

Både Williams og Vitt har samtidig flere gange erkendt, at der eksisterede et belønningsprogram, og de udtalelser står i skarp kontrast til spillerudtalelser om det modsatte.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *