Bolddreng tissede i “pissoir” der ikke fandtes

Den uafhængige undersøger, Ted Wells, slår huller i den forklaring, som én af de bolddrenge, der er i søgelyset i “Deflategate”-sagen, bruger.

Patriots-bolddrengen Jim McNally foretog inden AFC-finalen i januar et usædvanligt og omstridt toiletbesøg med boldene.  Og Wells lægger i sin rapport, der blev offentliggjort onsdag, op til, at McNally på toilettet – bevidst – kan have taget luft ud af boldene.

Historien om det usædvanlige toiletbesøg breakede allerede i januar, men McNally forklarer i rapporten, at han kort og godt bare skulle tisse. Ted Wells skriver i rapporten, at toiletbesøget var højst usædvanligt og mod reglerne, som McNally, der gennem mange år havde været bolddreng for Patriots, burde kende.

Ifølge rapporten tog McNally selv boldene ud fra dommernes omklædningsrum og med ind på banen, da dommerne et kort øjeblik var væk fra rummet.

Det er også helt mod reglerne, og derfor kunne dommerne ikke finde boldene, da de vendte tilbage og skulle have dem med ud på banen. Det fortørnede referee Walt Anderson så meget, at han bandede og var tydeligt ophidset. Walt Anderson fortæller, at han aldrig nogensinde i sine 19 år i NFL havde oplevet før en kamp, at dommerne ikke kunne finde boldene.

Samtidig fortæller McNally, at han gik ud på toilettet, fordi han skulle tisse i et “pissoir”, som var til højre, mens han lagde boldene til venstre. Men da intervieweren fortalte, at toilettet slet ikke havde et pissoir, skiftede McNally forklaring og sagde, at han ikke kunne huske, hvor han tissede.

Wells-rapporten fortæller også, at McNally mandagen kampen, hvor han allerede var i søgelyset, fortalte NFLs Director of Investigations, John Raucci og en anden sikkerhedsmand hos NFL, at han gik “direkte” på banen med boldene, og at intet usædvanligt skete undervejs. Siden viste overvågningsbilleder, at han havde været på toilettet, og McNally afviste herefter overfor Wells de NFL-folks udlægning af hans forklaring.

Ted Wells skriver i rapporten, at han ikke tror på  McNally, men at han tror på NFL-sikkerhedsfolkenes beskrivelse af McNallys oprindelige forklaring.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *