Blog: Zebraerne dumpede søndag

De zebrastribede erstatninger kiksede totalt søndag, der bød på mange fejlkendelser. Dommerfarcen bør stoppe nu, mener Søren Hygum Hansen. Læs her en klumme.

Det er kørt af helt af sporet, og det må stoppe nu.

Erstatningsdommernes indvirkning på NFL-kampene nåede i 2. spillerunde et niveau, hvor det risikerer at få alvorlige konsekvenser for sæsonen og uheldige, fejldømte holds muligheder for at få sportslig succes, hvis ikke snart gøgleriet får en ende.

For med 2. spillerundes mange brølere og tvivl om reglerne internt blandt dommerne – dem, der ellers burde vide bedst – har den berømte dråbe nu fået bægeret til at flyde over. NFLs overenskomstkonflikt med de ”rigtige” dommere koster på banen.
– Nok er nok, skrev Fox Sports’ dommerekspert, Mike Pereira, efter søndagens kampe i en klumme, hvor han listede en række fejlkendelser.

I flere tilfælde viste afløserne søndag, at de ikke kender de regler, de selv skal administrere og dømme ud fra.
– Du kan ikke forvente, at erstatningerne på bare to uger kender detaljerne i NFL-regelbogen. Det kræver år. Men det kræver ikke to uger at se, at dette ikke fungerer, skrev Pereira.

Den værste kendelse nogensinde
Alene i de fire-fem kampe, jeg fulgte søndag, var der et hav af forkerte spilkald, tvivl, utroligt langsomme afgørelser og uenighed blandt dommerne.

Som da 49ers fik lov til at køre et spil, efter at spiluret tydeligt stod på nul sekunder, og fik en pass interference i endzonen ud af det ”gratis” kast, der siden førte til et touchdown. Det burde have været en fem yard-straf mod 49ers for ”delay of game”. Men en brøler af manden, der kun har til opgave at følge spiluret, førte altså indirekte til et 49ers-touchdown. En lignende kikser skete i opgøret mellem Browns og Bengals, hvor tidtageren glemte at stoppe uret efter en incompletion.

Og meldingerne fra de andre kampe var i mange tilfælde de samme. Der skete pinlige fejl over hele linjen, viser referaterne og klummerne dagen derpå.

Steelers’ cornerback Ike Taylor blev eksempelvis dømt for pass interference mod Jets. En elendig, grotesk kendelse, der i sekunderne efter fik Twitter til at eksplodere med enslydende sætninger fra NFL-eksperter, som netop havde set en straf, der ikke burde have været der.
– Det var den værste kendelse, jeg nogensinde har set, tweetede flere uafhængigt af hinanden.

En farce mellem Rams og Redskins
Redskins’ head coach Mike Shanahan sagde efter opgøret mod Rams – hvor min Draftday-kollega, Jacob Nørtov, kaldte dommernes præstation for en “farce” – at han ikke nogensinde har oplevet så megen fysisk kontakt og skubben efter, at spillene ellers var fløjtet af. Men dommerne lod skubberiet fortsætte – ude af stand til at gribe ind.
– Jeg har aldrig været i en kamp som den her. Den her kamp var ude af kontrol. Du ønsker ikke at se sådan noget, sagde Shanahan, der har været 28 år i NFL.

Ravens’ quarterback Joe Flacco mente efter opgøret mod Eagles, der var kaotisk, bød på utallige slagsmål og varede over tre en halv time, at erstatningerne ødelægger spillets “integritet”.

Flacco har ret. Fortsætter dette, får det kun endnu større betydning for resultaterne. Og det spolerer sæsonen og den sportslige side af NFL.

Jeg anerkender, at også de “rigtige” dommere laver fejl. Det gør de også, når de kommer tilbage. Men efter at have set mange kampe i først fire preseason-runder og nu to regulære sæson-runder køber jeg ikke længere argumentet om, at der ikke er en forskel, selvom NFLs kommunikationsafdeling forsøger at overbevise os fans om det.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *