Blog: Vild mandag i NFC West

Tre opsigtsvækkende beslutninger omkring profiler ramte mandag NFC West. Læs her hvorfor Seattle gjorde en rigtig god handel, hvorfor 49ers stadig mangler en wide receiver – og hvorfor Arizona smed et stortalent på porten.

Enig eller uenig? Kommentér gerne på Twitter til @shygumhansen 

Det var en vild dag i NFC West mandag.

Tre beslutninger vedrørende tre spillere vakte opsigt – på hver deres måde.

Seattle handlede sig til Minnesota Vikings’ wide receiver Percy Harvin. Selvom Vikings’ general manager Rick Spielman ikke ville bekræfte, at holdet var ved at handle Harvin, var virkeligheden, at den talentfulde wide receiver var utilfreds, at Vikings begyndte at ”shoppe” ham – og til sidst røg han så videre til Seattle.

En handel, der giver Vikings flere draft picks – herunder et førsterundevalg i draften i 2013 – men som også betyder, at holdet nu i den grad savner en playmaker, der kan tage presset af running back Adrian Peterson. Harvin indledte 2012-sæsonen på et MVP-niveau, men en ankelskade sendte ham ud, og så skulle ”All Day” klare slæbet i et voldsomt ensidigt angreb, hvor Peterson spillet langt bedre, end man kunne forvente. Den går næppe igen i 2013, og Vikings skal finde en wide receiver eller to via free agency (Greg Jennings?) eller draften, som kan hjælpe quarterback Christian Ponder. Ellers når holdet ikke langt.

Et skræmmende angreb
Seattle får omvendt en talentfuld, stadig kun 24-årig superstjerne, der er en playmaker på mange forskellige måder – på catches, løb og returneringer. Harvin var NFLs bedste med bolden i hænderne i 2012, og kombinationen af den mobile quarterback Russell Wilson, Harvin, de to andre receivers Sidney Rice og Golden Tate samt running back Marshawn Lynch giver Seattle ét af NFLs bedste angreb – samtidig med at holdet i forvejen har ét af de bedste forsvar. Det gør øjeblikkeligt Seattle til en Super Bowl-favorit, hvilket bookmakerne i Las Vegas da også mandag aften har anerkendt ved at sænke odds på Seattles mesterskabschancer.

Jeg synes ikke, at prisen var for høj for Harvin. Et sen-førsterundevalg plus to lavere picks er ikke meget for en superstjerne som Harvin, der er så god, og som kan være en enmandshær. Slet ikke når man tænker på, hvor mange receivers valgt i første runde der gennem årene er floppet. Det er en svær position at vælge spillere fra, og Harvin har bevist sit værd i NFL. En god handel for Seattle og for Vikings for den sags skyld, der kunne frygte, at en utilfreds Harvin ville sidde ude i hele eller dele af 2013-sæsonen.

Til gengæld skal Seattle være sikre på, at head coach Pete Carroll kan tøjle problembarnet Harvin, der havde en skidt attitude i Minneapolis. Og holdet skal samtidig give Harvin en kæmpe kontrakt, der formentligt vil gøre Harvin til én af NFLs bedst betalte wide receivers. Det er en dyr aftale at sluge, men gevinsten kan være enorm for et hold som Seattle, der er tæt på Super Bowl.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *