Blog: Vikings havde ikke lært noget

Minnesota begik en kæmpe brøler ved at lade Adrian Peterson vende tilbage. Og selvom holdet ombestemte sig, viser sagen bare, at Vikings ikke har lært noget af en historisk krise i NFL.

___________________________________________________

Bedre sent end aldrig, siger man.

For Minnesota Vikings var det i hvert fald ”sent”. Det er højst usædvanligt, at en virksomhed offentliggør en pressemeddelelse klokken 1.47 en tirsdag nat. Og meddelelsen om, at Adrian Peterson var blevet sendt på dét, der reelt er betalt orlov, kom også alt, alt for ”sent”.

Men det kunne også have været ”aldrig”.

For havde nogle af USAs tungeste virksomheder som tøjfirmaet Nike og ølkoncernen Anheuser-Busch ikke tirsdag vist deres forargelse over for Petersons brutale afstraffelse af sin fireårige søn, der efterlod synlige skader på sønnens krop, havde Minnesota Vikings næppe meldt ud, at Adrian Peterson er ude på ubestemt tid som en konsekvens af den retssag, der begynder til oktober, hvor superstjernen er sigtet for hensynsløst eller uagtsomt at have forvoldt skader på det lille barn.

Så havde Adrian Peterson onsdag forberedt sig til søndagens opgør mod New Orleans Saints, som om intet var hændt.

Og det fortæller i virkeligheden alt om, at der er mange i NFL, der stadig har rigtigt meget at lære efter sidste uges skandalesager i NFL. Ray Rice-videoen. NFLs hovedkvarters dækhistorie og mulige løgn. Anklagerne om mishandling mod Adrian Peterson. Der er nok at skrive om. Men Vikings-ledelsen havde intet lært.

Det var nemlig en ubegribelig brøler af NFL-episke proportioner, som Minnesota Vikings mandag begik, da holdets ledelse sendte general manager Rick Spielman ud på en umulig mission i form af et pressemøde, hvor han blev angrebet fra alle flanker, mens han forgæves forsøgte at forklare på meningsfuld vis, hvorfor Vikings mente, at Adrian Peterson kunne fortsætte Vikings-karrieren, som om intet var hændt, og både træne og spille kamp i denne uge.

Vikings havde brug for Peterson
Tre dage forinden var Vikings-ledelsen ellers blev hyldet for at handle hurtigt og kontant, da det fredag aften, dansk tid, kom frem, at holdets store franchise-spiller var blevet sigtet for mishandlingen af sønnen. Peterson – den ubetinget vigtigste Viking – blev prompte deaktiveret og var ikke med, da et svagt Minnesota-hold søndag fik bøllebank af New England Patriots.

Den beslutning var klog. Og den helt rigtige.

Men mandag troede jeg dårligt mine egne øjne, da jeg på Twitter kunne læse, at Rick Spielman havde annonceret, at Peterson nu var tilbage i folden.

Hvorfor? Hvad var der sket af nyt, der kunne ændre ved situationen?

Svaret var ingenting. Der var intet afgørende nyt i sagen. Men Minnesota havde brug for Adrian Peterson, som hele holdet er bygget op omkring. Derfor var Vikings anført af ejer Zygi Wilf villige til at ignorere de chokerende fakta, der ellers havde “forfærdet” Rick Spielman, som han forklarede det på pressemødet.

Fakta om, at Vikings-helten ifølge sønnen havde puttet blade fra en gren i sønnens mund, inden han slog ham bag i med træet. Det gjorde han så mange gange, at Peterson med egne ord mistede fornemmelsen for antallet af slag. Og han gjorde det selvom, at den blot fireårige søn – ifølge politirapporten – desperat forsøgte at forsvare og beskytte sig for slagene med hænderne. Men, som fotos viste, betød det bare, at hænderne også blev slået røde i Petersons raserianfald, der skyldtes, at sønnen havde skubbet en jævnaldrende væk fra et computerspil.

Alt dét var stadig gældende mandag, da pressemødet begyndte. Der var intet nyt. Og Adrian Peterson havde erkendt og ligefrem forklaret, hvorfor han syntes, at det var i orden at straffe sønnen på den måde.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *