Blog: 5 vindere i free agency – og 10 tanker

De første godt tre døgns free agency har givet flere vindere. Se her, hvem der har vundet og læs, hvem der meget vel kan få topvalget i 2014-draften, hvorfor Greg Jennings stadig er skarp – og hvorfor Elvis Dumervil alligevel kan havne i Denver. Dét og meget, meget mere i denne blog.

Enig eller uenig? Kommentér gerne på Twitter til @shygumhansen

5 VINDERE:

Seattle Seahawks
Efter min mening er Seattle Seahawks free agencys største vinder.

Holdet forstærkede sig allerede mandag med tilføjelsen af Percy Harvin, der endda fik en mindre løn end forventet (67 millioner dollars over seks år), og han vil gøre angrebet markant bedre. Som flere iagttagere har peget på, er MVP-kaliberspilleren Harvin til tider nærmest umulig at dække, og hans ageren på de korte og mellemlange distancer vil gøre det svære at dæmme op for Seahawks’ andre profiler.

I sig selv ville Harvin-tilføjelsen have været en stor sejr for John Schneider og Pete Carroll, men i de efterfølgende dage investerede Seattle i de måske to bedste defensive ends på markedet – målt i alder, kvalitet og potentiale. Michael Bennett, der ifølge Stats LCC var den free agent-defensive end med flest quarterback pressures (36 styk) i 2012-sæsonen, og Cliff Avril kom begge til delstaten Washington. Og dét på fornuftige aftaler – set med Schneiders briller. Tilsammen får Avril (to år, 15 millioner dollars) og Bennett (ét år, fem millioner dollars) ”kun” 20 millioner dollars – eller det samme som alene Matt Flynn fik sidste år over tre år.

Og de to kommer til at angribe fra en stærk forsvarslinje, hvor Seattle i forvejen har stortalentet Bruce Irvin og Chris Clemons, der dog er tvivlsom til sæsonstarten med en korsbåndsskade. Det er ham, som Bennett reelt afløser, men når Clemons kommer tilbage, har intet hold så stærk en defensive end-gruppe som Seattle, der måske også både har NFLs bedste cornerback- og safety-duo. På tredje down rykker Bennett indvendig med Avril og Irvin på kanterne. Auch! De bliver vanvittigt svære at stoppe alle sammen.

WR Mike Wallace, Miami Dolphins
For et år siden sad en frustreret Mike Wallace ude, fordi han var fortørnet over, at han ikke måtte få en ny aftale hos Pittsburgh Steelers – og han nægtede at underskrive sit ”restricted free agent” tender på 2,7 millioner dollars.

Han gav dog efter, blev i Pittsburgh, men havde ikke nogen stor sæson i 2012, hvor han slet ikke var samme playmaker som tidligere. Derfor kunne dette års free agency næppe være gået bedre. For Wallace fik nemlig tilbudt en fantomkontrakt af Miami Dolphins – over fem år til 60 millioner dollars med 30 millioner dollars i garanterede penge.

Den aftale gør Wallace til NFLs tredjebedst betalte wide receiver – efter Calvin Johnson og Larry Fitzgerald – men foran navne som Percy Harvin, Brandon Marshall og Andre Johnson, der har været mere produktive. En aftale, hvor Wallace har fået det absolut mest optimale ud af en holdout og en efterfølgende skuffende 2012-sæson.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *