Blog: Tebow-eksperimentet var et flop

New York Jets gjorde det eneste rigtige, da holdet mandag fyrede den populære og kontroversielle quarterback Tim Tebow. For Tebow bliver aldrig en dygtig NFL-quarterback, og Jets er nødt til at se i andre retninger, selvom også Geno Smith har sine tvivlere.

Tim Tebow er fortid i New York. Ét år efter, at Denver besluttede, at han ikke var fremtiden – og han blev handlet til New York Jets – havde også Jets set nok.

Mandag, tre dage efter, at Jets valgte Geno Smith i anden runde af draften, fik Tebow sparket.

Jets gjorde det eneste rigtige. I en trup, der også tæller quarterbacks som Mark Sanchez, Greg McElroy og nu Geno Smith, ville Tebow og alt dét, der følger med den både populære og kontroversielle spiller, kun støje på de indre linjer.

LÆS MERE: Tim  Tebow fyret af New York Jets

Samtidig var der ingen grund til at tro, at Tebow er i nærheden af at kunne konkurrere om starter-jobbet.

En stor fejltagelse
Det var nemlig en stor fejltagelse, da den nu fyrede general manager, Mike Tannenbaum, i marts sidste år hentede Tebow i Denver. Hvilket han også siden har erkendt. Tebow blev en stor fiasko, der faktisk fik mere spilletid på special teams (12 procent af alle snaps) end i angrebet (6,8 procent).

I 2012 kastede han kun bolden otte gange, blev sacket to gange og skaffede kun 102 yards på 32 carries og ikke ét eneste touchdown, efter at han havde scoret 12 touchdowns året forinden.

Problemet ligger efter min mening lige for: Den succes, som Tebow havde i Denver i 2011, skyldtes i høj grad, at hans spillestil dengang var ny og anderledes. Holdene havde svært ved at finde et modtræk til den mobile passer, da han midtvejs i sæsonen blev gjort til starter.

Få dages træning før et Jets-opgør var ikke nok til at stoppe Tebow totalt om søndagen, og den manglende, komplette forberedelse krydret med Tebows usædvanlige vinder-mentalitet og vilje gjorde Denver til et slutspilshold.

Mirakelmageren
Anført af Tebow leverede Broncos mirakler, som et hold næppe igen vil være i stand til at kunne gøre SÅ mange gange i en sæson. I bare 11 kampe stod han bag en NFL-rekord (for 11 kampe) seks 4. quarter- eller overtids-comebacks. Det var mirakuløst, hamrende ukonventionelt og langt fra altid kønt, men Tebow tog holdet på sine skuldre og vandt – på sin måde.

Men passion og mobilitet fører kun en quarterback et stykke af vejen, og Tebows bundniveau har vist sig at være uhyggeligt lavt. I divisional playoffs-runden mod New England i januar sidste år var han en katastrofe, og han fandt kun en modtager på ni af 26 kast for 136 yards. Her tvang Patriots nemlig Tebow til at vinde kampen med armen og undlod at blitze ham. I stedet trak New England sig tilbage i opdækning – mens en forvirret Tebow skulle finde huller i forsvaret, han ikke kunne finde.

For historien om Tim Tebow – både i Denver og hos Jets – var også, at han ganske enkelt ikke var en god nok passer. Det siges, at Tebow, som er ordblind, ind i mellem ikke kunne huske, hvilket spil han lige havde fået, da han skulle køre spillet. Hans taktiske forståelse og overblik lod meget tilbage at ønske, efter at han ikke havde stået lige bag center hos Florida, og han havde enorme problemer på kast, når han blev presset af forsvaret. Sådan som en række unavngivne Lions-spillere bemærkede det, da de i oktober 2011 kaldte Tebows præstation for “pinlig” og en “joke”, fordi han ifølge dem slet ikke var klar til NFL.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *