Blog: Tanker efter Seau

Onsdag begik den legendariske linebacker Junior Seau formentligt selvmord. Læs her Jacob Nørtovs blogindlæg om hændelsen.

———————————————————————

Når man arbejder med nyhedsmedier, er der nogle historier, man bare ønsker at være først med.

Man ønsker at være med, når “dét” opstår, sker. Man ønsker at være midt i historien, følge udviklingen og rapportere detaljerne.

Onsdag aften var jeg “til stede” på Twitter, da den tragiske nyhed om Junior Seaus død blev breaket.

En historie jeg aldrig havde ønsket at opleve, men ikke desto mindre – til min store forfærdelse – pludselig var midt i.

Hvad gør man?

For det første håber man, at det ikke er sandt. Dernæst – når det går op for én, at det desværre er sandt – så forsøger man at rapportere historien uden at følelserne tager over.

I tilfældet Junior Seau var det meget svært.

“Buddy” for hele verden
Jeg kendte selvklart ikke Junior Seau på et personligt plan, men jeg har fulgt NFL i næsten to årtier, og har derigennem også fulgt sporten i mange af de år, hvor Seau var på toppen.

Han var et ikon, en rollemodel, en af spillets største gennem tiden, og derfor var det også utrolig tragisk at se hans liv slutte onsdag i en alder af blot 43 år.

I løbet af de sidste 24 timer er det gået op for mig, hvor meget Seau betød for NFL. Ikke blot for sporten men for alle de mennesker, han mødte på sin vej. Seau var “buddy” for hele verden. Det var det, han kaldte sine venner, kolleger, modstandere, trænere, ledere, journalister.

Ordene “Love you, buddy”, “RIP buddy”, “See ya buddy” er gået igen og igen i klummer, takkebreve og andre henvisninger til den kommende Hall of Fame-linebacker.

At læse de mange personlige følelsesladede historier som i går og i dag har ramt offentligheden, har vist mig, at uagtet hvor stor en NFL-profil og spiller Seau var, så var han et endnu større menneske.

Læs videre…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *