Blog: Super Bowl Sunday!

Han dækkede fem Super Bowls for Viasat, og Jens Arnborg giver her et unikt indblik i, hvordan journalisterne og tv-stationerne arbejder på “Super Bowl Sunday”. Læs blandt andet om den store oplevelse, emsige vagter og frygten for, at reporteren ikke når at komme med sit bud på kampens MVP.

Jens Arnborg var fra 2007 til 2012 vært, kommentator og redaktør på Viasats NFL-dækning på 3+. Han har dækket fem Super Bowls og vil i denne sæson blogge på Draftday.dk om NFL – med særlig fokus på football i medierne.

Først et godt råd til alle journalister, der skal dække Super Bowl på MetLife Stadium i morgen: Hvis du skal ud at løbe en lang tur i dag, så sørg for, at du har nok drikkevand, juice eller lignende på hotelværelset. Ellers vågner du i nat klokken 3 og bunder i din tørstpanik 75 cl. liter Monster-energidrik vel vidende, at vandet fra vandhanen ikke må drikkes – og så skal du altså ikke regne med at sove ret meget mere inden årets vigtigste arbejdsdag.

Hvis nogen dog havde videregivet denne fantastisk visdom til mig inden Super Bowl XLIII i Tampa…

Nuvel, Super Bowl Sunday er årets uden tvivl største og vigtigste arbejdsdag for alle journalister, der har NFL som primært stofområde – herunder også de danske.

Efter en lang og spændende, men også travl uge med Media Day, pressekonferencer, interviews, redigering, tekniske prøver osv. er det vigtigt at få sovet længe og få clearet hovedet. Når jeg husker tilbage på de fire Super Bowls, jeg har dækket on location, har jeg et svagt minde om, at solen i alle fire tilfælde skinnede gennem sprækkerne i gardinerne, når jeg vågnede, og dermed kastede et Ringenes Herre elveragtigt skær over hotelværelset.

Alene det faktum, at solen endnu ikke er stået op klokken 3 om natten i Tampa, fortæller mig, at mindet nok ikke er helt virkeligt. At det nok mere er den stemning, man som Super Bowl-akkrediteret journalist vågner med: Det her bliver en fantastisk dag. En historisk dag. Og jeg er med i eventyret!

Med ét bliver det virkelighed
Som alle andre eventyrhelte og elverkrigere bruger man formiddagen på at stryge, se NFL Networks og få styr på sine noter. I løbet af ugen har man indsamlet en lang række baggrundshistorier, anekdoter eller fun facts om spillerne. Dem løber man igennem en sidste gang, mens man håber på, at man aldrig får brug for dem. Forhåbentlig er kampen så action packed, at der slet ikke er tid til at tale om en bestemt spillers fritidsjob som postbud eller andet i den dur.

For Viasats reporter på MetLife Stadium gælder det stik modsatte. I og med at kampen kommenteres fra studiet på Amager, skal han netop bidrage med alle de gode historier og observationer – primært i optakten og i halftime.

Sidst på formiddagen er det ud af hotellet og afsted til Super Bowl! En køretur på 20-30 minutter, der kulminerer ved det første syn af stadion i distancen. Ikke-sportsinteresserede kan næppe forstå, hvorfor synet af en stor firkantet bygning kan røre én, men alle, der elsker sport, kender den følelse af forventning, glæde og endda stolthed, som synet af et stadion kan vække i én – uanset om det er Dalum Stadion, Viborg Stadionhal, Parken eller et stort NFL-stadion. Med ét bliver det virkelighed.

På det her tidspunkt er de første fans dukket op, men der er stadig roligt omkring stadion. Der er trods alt stadig fem-seks timer til kickoff. Det er rart at være i god tid. Det giver mulighed for at slappe af i den lille medieby, der består af OB-vogne, skurvogne og en række telte. I den ene skurvogn henter man de sidste oplysninger om transmissionen:

Måske er nationalsangen rykket fra 00:23 til 00:25. (“Så skal vi lige have flyttet en reklameblok.”) Måske er det quarterback-portræt, som den amerikanske host-broadcaster har lavet, blevet halvandet minut kortere. (“Fint. Så kan vi alligevel få plads til det i vores optakt.”) I et af teltene er der frokostbuffet, som journalister fra hele verden indtager ved bord/bænke-sæt. Personligt havde jeg svært ved at spise ret meget. Jeg var simpelthen for spændt, så det blev ofte kun til lidt pulled pork, en chokolade-cookie og en kold cola.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *