Blog: Stop festen, Johnny Football…

Johnny Manziel festede i weekenden i Las Vegas og bekræftede dermed de fordomme, som mange har om ham som en partyløve, der ikke har det rette fokus. Det må være bekymrende for Browns-ledelsen.

Cleveland Browns’ førsterundevalg og franchise quarterback, Johnny Manziel, festede i weekenden i Las Vegas.

Umiddelbart er der ikke noget særligt eller odiøst ved det.

Men det er derved svært ikke at få bekræftet de fordomme, som mange – mig selv inklusiv – har om “Johnny Football”, som i college hos Texas A&M var kendt som en så markant partyløve, at nogle hold angiveligt ikke ville vælge Manziel på draft day. Simpelthen fordi de frygtede, at han ikke vil have det rette fokus i NFL.

Jeg har personligt været meget, meget skeptisk over for Manziels person, efter at jeg har læst talrige artikler og portrætter – for hvad det er værd – af den unge, karismatiske fyr, der kan improvisere som få på banen, men som – frygter jeg – ikke vil ofre dét, som det kræver for at være en stærk quarterback i NFL.

Jeg tror simpelthen ikke på, at han mentalt set vil være skarp nok. Dertil kommer hans evner i lommen, men det er en anden side af sagen til en anden god blog-omgang.

Og når jeg så ser en video af Manziel, der sprøjter champagne fra en scene i Las Vegas, som fester i bar overkrop med bikinipiger og gerne lader det forevige på de sociale medier – og som tilsyneladende har tankerne langt væk fra Browns’ playbook og football-termonologi, er det svært at tro, at han virkelig vil ændre attitude i NFL. Det er i hvert fald tankevækkende, at Manziel, da han blev valgt af Browns, erklærede, at han ville være “mindre Johnny” og “mere Football”.

Men weekendens party i Las Vegas beviser noget andet. Og det må være bekymrende for Browns-ledelsen, at han trods alt ikke har et større behov for at tage den med ro og modbevise manges billede af en forkælet fyr, der er kommet for let til sin succes, og som kan ødelægge sin karriere på grund af festerne.

Er der for meget fokus på Manziels person? Ja. Ødelægger en enkelt festweekend karrieren? Absolut ikke. Men det beviser som minimum, at Manziel ikke mener det alvorligt, når han erklærer, at han vil være mere seriøs.

For det er kun 14 dage siden, at draften sluttede.

Ikke alle behøver at være lige så pæne (*host* kedelige *host*) og politisk korrekte som Peyton Manning eller Tom Brady. Og én af NFL-historiens største legender, Joe Namath, var måske historiens mest berømte partyløve.

Men forskellen fra de tre og så til Johnny Manziel er, at Manziel endnu ikke har spillet én eneste down i NFL.

Og han er allerede bagud på point.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *