Blog: Sørens power ranking

Hvorfor er Houston Texans lige nu NFLs bedste hold? Søren Hygum Hansen svarer her – når han giver sin top 5 over de allerbedste hold i NFL efter 5. spillerunde.

Du kan samtidig høre Søren og Jacob diskutere deres power rankings i denne uges udgave af Draftday.dk. Men her følger en uddybning.

1. HOUSTON TEXANS

Derfor ligger de så højt
Houston er NFLs mest komplette hold og har domineret kampene så meget, at holdet kun sammenlagt har været bagud i 31 af 300 spilleminutter. Fem sejre er det blevet til – blandt andre på udebane mod Denver – og holdet har i fire af sejrene scoret 27 point eller mere. Og i tre opgør har Texans vundet med en margin af mindst 20 point. Angrebet er generelt effektivt med flere facetter og har de tre stærke “triplets” i quarterback Matt Schaub, running back Arian Foster og wide receiver Andre Johnson, angrebslinjen er stærk, og forsvaret er ét af NFLs bedste – og har NFLs bedste forsvarsspiller i form af J.J. Watt. Texans kan selvsagt ikke ligge højere, men mod New York Jets natten til tirsdag kom der en smule malurt i bægeret. da Texans havde lidt svært ved at trække fra og måtte se Johnson blive holdt ned af Jets’ Antonio Cromartie. Men Texans hev sejren hjem og leverede endda stadig flot forsvarsspil, da linebacker Brian Cushing gik ud med en alvorlig knæskade. Samtidig kan man sætte spørgsmålstegn ved Texans’ kampprogram, der ikke har været det allerstærkeste.

2. ATLANTA FALCONS

Derfor ligger de så højt
Atlanta er fortsat ubesejret og har kun slået hold, der ikke har haft en “losing record”, når de har mødt Falcons. Alene dét, at holdet i angrebet har kombinationen af Matt Ryan, Julio Jones, Roddy White og Tony Gonzalez, som har fået sin anden ungdom, bør skabe gode resultater, men i offensiv koodinator Dirk Koetters system har de blomstret op – og Falcons har scoret mindst tre, offensive touchdowns i alle fem kampe i denne sæson. Forsvaret har trods tabet af Brent Grimes bevaret styrken og har interceptet ni bolde – næstflest i NFL.

Derfor ligger de ikke højere
Falcons har de seneste to sejre vist svaghedstegn. Mod Carolina krævede det et spektakulært Matt Ryan-comeback, og i søndags var Redskins foran midtvejs i 4. quarter, inden Falcons udlignede og tog sejren på et Michael Turner-løb. Og det i én fjerde quarter, hvor Redskins måtte se quarterback Robert Griffin III forlade banen med en hjernerystelse. Med lidt færre marginaler på deres side, kunne Falcons altså i værste fald have været 4-1 eller 3-2.

3. SAN FRANCISCO 49ERS

Derfor ligger de så højt
Få hold har i de senere år leveret så dominerende “back-to-back”-præstationer som San Francisco 49ers, der for en uge siden lavede en shutout og vandt hele 34-0 på udebane over New York Jets, og som i søndags mod Buffalo leverede sæsonens måske mest dominerende sejr i NFL. Buffalo blev slået 45-3 i en kamp, hvor San Franciscos 49ers angreb satte en franchise rekord i total yards, og hvor forsvaret for anden uge i træk lukkede ned for stort set alt. Og i 1. spillerunde vandt 49ers på Lambeau Field over Green Bay. Statistisk ligger 49ers i toppen i alle væsentlige kategorier – de er nummer ét i rushing yards, nummer seks i total yards og nummer tre i antal scorede point samt derudover nummer to i total yards tilladt, nummer ét i point tilladt, nummer to i passing yards tilladt og nummer syv i rushing yards tilladt. Og nå ja – så har quarterback Alex Smith ganske opsigtsvækkende p.t. NFLs allerbedste passer rating.

Derfor ligger de ikke højere
Holdene over 49ers er begge ubesejrede og har vist få svaghedstegn i denne sæson, mens 49ers mister lidt værdi på grund af skuffelsen i Minnesota for tre søndage siden. Her tabte 49ers mod et hold, der i Christian Ponder havde en mobil quarterback, som konstant løb fra San Franciscos pass rushers og fandt plads ned af banen. Kampen viste også, at 49ers stadig har lidt problemer, når holdet kommer langt bagud og skal indhente en føring ved hjælp af flere aggressive kast.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *