Blog: Søren Hygum Hansens top 5

Vi er nu – for alle holdenes vedkommende – 11 kampe inde i 2012-sæsonen, og her er Søren Hygum Hansens bud på en top 5 over de allerbedste hold i NFL netop nu.

Og jeg vil gerne indlede med at skrive, at jeg ikke forstår de “power rankings”, hvor Patriots end ikke er i top 5 eller 6. Efter min bedste vurdering er Patriots NFLs bedste mandskab efter 12 spillerunder. Læs nedenunder hvorfor.

Her er min liste, der er baseret på en kombination af holdenes præstationer og i særdeleshed skelen til et potentielt opgør mellem to stærke hold. Hvis to hold står næsten lige, hvem vil så vinde, hvis de lige nu mødes fem gange på neutral grund? Det hold med flest sejre, ligger øverst.

Dette er min top 5:

1. New England Patriots (8-3)
Bill Belichicks mandskab er p.t. NFLs bedste hold og vil kunne slå alle hold i NFL, hvis Patriots spiller op til sit allerbedste.

New England Patriots har i de seneste fire kampe scoret flere point (190) end noget hold siden 1950, og Patriots’ angreb er nu så godt, at det er på vej til at slå angrebets egen NFL-rekord for flest point i en sæson sat i 2007. Holder patrioterne snittet, vil de lande på hele 592 point for sæsonen.

Dét, der gør statistikken vild, er, at Patriots’ to forrygende tight ends, Rob Gronkowski og Aaron Hernandez, har været så meget skadede, at de kun har været sammen på banen i fire af de 11 kampe. I de andre kampe har kun den ene af de to, som få modstandere kan matche, fået spilletid. Samtidig har Pro Bowl-guard Logan Mankins været plaget af skader, men alligevel har offensiven anført af evigt unge Tom Brady, ekstremt produktive Wes Welker og det nye running back-fund, Stevan Ridley, været historisk godt.

Defensiven har ofte haltet, men er generelt i de seneste fire kampe blevet stadig bedre, og uanset hvad: så længe Tom Brady og angrebet scorer SÅ mange point, betyder det ikke alverden, at Patriots’ pass rush og secondary hører til i den tungere ende af NFL. For så er Patriots svære at slå.

2. San Francisco 49ers (8-2-1)
Man kan sagtens argumentere for, at 49ers burde ligge på førstepladsen – i en top, hvor holdene ligger tæt. Men i denne “power ranking” er 49ers nummer to, fordi jeg tror, at Patriots vil vinde de fleste af fem kampe på neutral grund. Jim Harbaughs tropper er “battle tested” som få hold og har adskillige imponerende sejre på cv’et – en udesejr over Green Bay, en 34-0-shutout på udebane mod New York Jets og ikke mindst de seneste to triumfer mod først Chicago og siden mod New Orleans i The Superdome. Få hold – hvis nogen hold overhovedet – har i denne sæson slået to så formstærke hold på seks dage som 49ers har slået med sejrene over Bears og siden Saints.

49ers har samtidig NFLs mest komplette starter-kæde med en dybde så stærk, at running back Brandon Jacobs og de tre topvalg i draften alle har været inaktive i langt de fleste kampe i denne sæson. De har ganske enkelt ikke været gode nok til at få spilletid, selvom de ville kunne starte for flere andre hold.

Quarterback Colin Kaepernick giver samtidig offensiven en ny dimension i kraft af sin armstyrke og fantastiske fart og mobilitet, og løbeangrebet er stærkt og effektivt bag en angrebslinje, som Fox Sports’ Troy Aikman igen og igen fremhæver som den bedste angrebslinje, han har set, siden hans egen angrebslinje hos Dallas Cowboys for 20 år siden lavede enorme huller for Emmitt Smith.

Det er dog forsvaret, der gør 49ers til et Super Bowl-kaliber mandskab. Oppe foran har forsvarslinjen i perioder været mindre god, men har i de seneste to kampe domineret modstanderne, og det har skabt masser af plads til NFLs ubetinget bedste linebacker-korps bestående af Patrick Willis, Navorro Bowman, Ahmad Brooks og ikke mindst Aldon Smith, der har kurs mod NFLs sack-rekord. Med det forsvar kan 49ers gå hele vejen. 49ers har dog haft udfald i denne sæson (mod Giants, Vikings og Rams), som vil koste dyrt, hvis det gentager sig i slutspillet.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *