Blog: Smid Pioli på porten

Kansas City Chiefs bør fyre den ellers højtprofilerede general manager Scott Pioli. Efter mere end tre år ved magten står det klart, at Piolis diktatoriske, detaljeorienterede ledelsesstil og elendige beslutninger har kostet Chiefs dyrt.

Hvis Kansas City Chiefs vil tilbage og være et vinderhold i NFL, som holdet var det i 1990’erne, skal holdet først og fremmest smide general manager Scott Pioli på porten.

Efter seks nederlag i syv kampe i 2012-sæsonen bør det være den logiske konsekvens. For med Pioli som bossen bliver Chiefs ikke den magtfaktor i NFL, som holdet var, da Marty Schottenheimer, Derrick Thomas og Marcus Allen ledte holdet.

Chiefs stinker så meget i denne sæson, at holdet endnu ikke har ført i den regulære spilletid – den eneste sejr kom i overtid. Det er 420 spilleminutter uden at have haft føringen i ét eneste sekund. En virkelig svær bedrift i sig selv, og derfor skal man – ifølge statistikerne – som minimum tilbage til 1940 for at finde en lignende bedrift.

Chiefs har også den største negative margin mellem antal scorede point og tilladte point i ligaen, og fejlene er så mange, at Chiefs netop nu har tabt bolden på 25 turnovers. Klart flest i NFL.

Det er katastrofale tider i Kansas City, og Lamar Hunt må rotere i graven af frustration over den engang så stolte franchise, der nu er et stort, sørgeligt rod.

Frygt for at sige noget forkert
Manden bag fiaskoen, Scott Pioli, har floppet på to områder, der har ført til Chiefs’ fald: Som leder af organisationen – og som genopbygger af et hold, der kunne bringe Chiefs tilbage i toppen af ligaen.

Som leder har Pioli – ifølge adskillige kilder og medier – skabt en kultur bygget på hemmeligholdelse og benhård disciplin, der har ført til paranoia, bekymringer og angst, og som har gjort det svært for dele af Chiefs-staben at gøre et godt stykke arbejde.
– Der var en utrolig frygt for at sige eller gøre noget forkert, siger en kilde, der i mange år var ansat hos holdet, til avisen The Kansas City Star om sin tid som ansat under Pioli.

Som beskrevet i netop The Kansas City Stars artikel fra januar, “Arrowhead Anxiety”, der er baseret på tocifret antal kilder, har Piolis fokus på detaljen og frygt for, at hemmeligheder slipper ud, haft store følger internt i det tre-etagers, 7000 kvadratmeter-store hovedkvarter på One Arrowhead Drive.
– Graden af paranoia var på et niveau, som jeg aldrig har set andre steder. Hvis du tog det forkerte skridt, ville du måske ikke være i stand til at betale dine regninger, som en anonym, tidligere højtrangeret Chiefs-ansat forklarede det.

I august 2009, lige efter at han var blevet ansat, sagde Pioli selv, at han ville ændre ved hele kulturen på – og uden for banen. Og det har han så sandelig gjort. Som manden, der har fået fuld kontrol over Kansas City Chiefs, har han ændret radikalt på måden, som den forhenværende general manager, Carl Peterson, kørte butikken på.
– Han var så fokuseret på dét, der virkede til at være ligegyldige detaljer for en general manager. Vi skulle gå hans vej, men vi tænke alle: “Hvordan skaber dette et bedre hold?”, siger en kilde om Pioli til The Kansas City Star.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *