Blog: Seahawks én klasse bedre end 49ers

Seattle Seahawks udstillede i store dele af natten til mandags imødesete rivalopgør San Francisco 49ers. Lige nu synes 49ers at være et hold, der har toppet, mens rivalerne fra Seattle stormer mod en stor sæson. Læs her hvorfor.

Seattle Seahawks var mindst én klasse bedre end San Francisco 49ers.

Det er efter min mening en kendsgerning efter natten til mandagens 29-3-afklapsning i det stærkt imødesete opgør i Seattle, hvor Seahawks især i 2. halvleg dominerede de forhadte ærkerivaler fra 49ers. Seahawks har nu sat sig tungt på NFC West med halvanden sejrs fordel (på grund af indbyrdes kampe) og cruiser sikkert mod en stor sæson.

Efter en lidt tam og underlig 1. halvleg, der var præget af én times pause, mens lyn, torden og regn hærgede over stadion, kontrollerede Seahawks totalt opgøret efter pausen, hvor 49ers på flere måder blev udstillet.

Seahawks dominerede gæsternes løbeangreb, kreerede turnovers (fem i alt), scorede på mulighederne, når de bød sig, og havde en helt anderledes attitude end det ellers erfarne 49ers-mandskab, der ærlig talt virkede rystet. Det var kun tredje gang siden 1979, at 49ers lavede så mange turnovers og ikke scorede et touchdown i samme kamp.

Vandt uden flere profiler

Det skræmmende ved Seattles opvisning var, at holdet var uden tre af sine bedste forsvarsspillere, de to defensive ends Chris Clemons og Bruce Irvin samt cornerback Brandon Browner, og offensiven har endnu ikke fået wide receiver og super playmaker Percy Harvin på banen. Oven i købet mistede Seattle tidligt i kampen Pro Bowl-venstre tackle Russell Okung til en ”turf toe”, og han var ikke med i resten af opgøret.

Alligevel dominerede Pete Carrolls tropper.

Som jeg ser de to hold, er Seahawks lige nu et hold med pil opad, mens 49ers omvendt er en smule i nedgang efter to fantastiske, første sæsoner under head coach Jim Harbaugh. Det var også årsagen til, at jeg inden sæsonen forudså, at Seattle ville vinde NFC West. Samtidig er 49ers allerede nu plaget af skader, som holdet ellers generelt blev forskånet for tidligt i 2011- og 2012-sæsonerne.

Én stor forklaring på styrkeforholdet er, at 49ers’ løbeangreb pludselig er blevet svagt. Frank Gore og Kendall Hunter kan slet ikke finde plads bag en angrebslinje, der ellers har ry for at være NFLs bedste. Efter to kampe har 49ers kun snittet 95,0 rushing yards pr. kamp (mod 155 yards i snit i 2012).

Og trækker man quarterback Colin Kaepernicks 109 rushing yards fra, der er kommet via enkelte, designede ”read-options”, men især via desperate ”scrambles”, der ikke var tænkt som løb, ser det skidt ud. Det etablerede 49ers-løbeangreb med Gore og Hunter som backs har kun skaffet 81 yards langs jorden, og Gore har – helt utroligt – kun løbet for 60 yards på 30 carries. Altså sølle, sølle 2,0 yards pr. carry.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *