Blog: Saints risikerer at blive smadret

New Orleans Saints risikerer at blive smadret af Bountygate-skandalen.

De historisk hårde straffe i én af de største skandaler i amerikansk sportshistorie, som NFLs commissioner Roger Goodell onsdag aften uddelte, er så ødelæggende for Saints, at holdet ikke kun risikerer at tabe på kort sigt (i 2012), men også på længere sigt.

Jeg har eksempelvis svært ved at se, at Sean Paytons fremtid ikke vil blive påvirket af ét år udenfor NFL. Han vil ikke have samme føling med det hold, han overtager i 2012, fordi han har været væk fra holdet i en hel sæson. Det svarer til at komme tilbage på arbejdet og være chefen – efter at man har haft orlov i ét år. Det er ikke det samme.

Win now-hold
Det er ikke en let opgave for Payton at gøre comeback og oven i købet undgå virak om Bountygate næste år – og det vil koste i forberedelserne til 2013-sæsonen. Og det er HVIS Sean Payton er chefen i 2013. Vi ved ikke, om skandalen koster ham jobbet.

Jeg tror også, at det her alt andet lige vil svække holdet internt. Payton, Loomis og Vitt er væk, flere spillere risikerer karantæner, og derfor bliver Saints i 2012 et hold, hvor svingdøren vil hamre rundt. Der vil være mange nye ansigter, nye roller, nye opgaver. Der vil ikke være meget stabilitet og ikke være meget at bygge videre på i 2013 fra 2012-sæsonen. For de to sæsoner er svære at sammenligne.

Saints er et “win-now”-hold nu, hvor en stadig ældre Drew Brees er i sit livs form, og derfor er det en katastrofe, at holdet skal bruge ét måske to år på at komme sig over efterveerne af Bountygate. For i NFL er vinduet i forhold til at vinde Super Bowl lille. Man skal vinde, når chancen er størst. Nu risikerer Saints at falde sammen, at blive splittet ad. Konsekvenserne kan være enorme, og jeg kan ikke overskue dem i øjeblikket.

“Ondskaben Goodell”
Jeg forstår godt, at Goodell var så hård, da han lod hammeren falde.

NFLs commissioner har gennem de senere år haft et enormt fokus på spillersikkerhed, det har nærmest været synonym med hans tid som leder. Han var nødt til at være så hård, som han overhovedet kunne være, hvis hans kamp for sikkerheden skal give mening. Hvis de mange reglerændringer, der har ændret NFL, skal give mening. Hvis hans opsigtsvækkende opgør mod “hits”-syndere som James Harrison, der har langet voldsomt ud efter “Ondskaben Goodell”, ikke skulle være forgæves.

Hvis han havde givet en kontant, men overkommelig straf, ville det ikke have gjort ondt. En halv sæsons karantæne til Payton, som det var spekuleret ville være straffen, ville Saints kunne have kommet videre fra allerede i 2012 – hvis for eksempel den nye defensive koordinator Steve Spagnuolo havde gjort et hæderligt job som midlertidig cheftræner i de første otte opgør.

Så havde Saints måske ikke for alvor mærket andet end en stort, pinlig plet på renomméet.

Føler med Saints-fans
Nu er Goodell garanteret, at holdet og de dømte personer taber sportsligt, men at hverken Saints samtidig har så røde ører, at de – og ingen andre personer i NFL – nogensinde tør tænke ordet “bounty” igen.

Jeg føler med de mange Saints-fans. Ikke mindst de fremragende Saints-fans, der er i Danmark, og som i de senere år har oplevet fortjent succes oven på en række år som fans af et større eller mindre taberhold.

Men jeg begræder ikke, at Goodell gik til den, da han uddelte straffe til de folk og det hold, der var blandet ind i den historisk store skandale.

For eventyret om New Orleans Saints viste sig desværre ikke at være så rosenrødt, som vi troede i 2009-sæsonen, hvor Saints marcherede ind i mange NFL-fans hjerter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *