Blog: Så sig dog undskyld…

NFL skylder stadig en undskyldning efter skandalen i Seattle. Men ligaen beklager intet, selvom den tidligere har undskyldt for andre fejl. Det er skuffende, mener Søren Hygum Hansen.

Tirsdag aften gjorde Aaron Rodgers dét, som NFL ikke vil gøre.

Han sagde undskyld.

Quarterbacken fra Green Bay var et halvt døgn forinden blevet snydt for sejren i Seattle, da Seahawks’ Golden Tate reelt scorede touchdown på en Packers-interception. Og i sit ugentlige interview med ESPN Milwaukee indledte Rodgers med at sige undskyld til de fans, der i øjeblikket betaler penge for at se NFL-kampe, som er præget af forfærdelige dommerkendelser. Storsindet. Professionelt. Men selvfølgelig også provokerende på beregnende vis, fordi det er taberen, der må sige undskyld, når andre ikke vil.

For med Rodgers’ udtalelse sætter han endnu engang fokus på et NFL, der ikke offentligt vil anerkende, at erstatningsdommere laver enorme brølere, mens de afløser de lockoutede, ”rigtige” dommere.

Jeg har sjældent oplevet en dag i NFL som tirsdag, der indledtes med en dommerfejl på CenturyLink Field i downtown Seattle, og som godt 12 timer senere var blevet til en så stor, kontroversiel og stærkt omtalt skandale, at den blev kommenteret 4300 kilometer derfra, hvor selveste den amerikanske præsident, Barack Obama, i Det Hvide Hus i Washington erklærede, at de rigtige dommere bør vende tilbage til NFL.

Obama så dommerne kikse
Det var også Obamas ønske, fortalte han, efter at han på tv selv havde set Packers’ blive snydt i det nordvestlige USA og set erstatningsdommere kikse i et spil, der ifølge Obama er “hurtigt og svært” at styre, og som derfor bør blive styret af de bedste dommere.

Men i hovedkvarteret på Park Avenue i New York, byen, hvor Obama netop havde talt til FNs generalforsamling, ville NFL tirsdag ikke erkende, at erstatningsdommere fejlede.

Og det er i sig selv skuffende og forkert.

Jeg nærer ingen forhåbninger om, at NFL offentligt vil sige, at erstatningsdommere samlet set ikke kan styre kampene, og at de har fået en opgave, de ikke kan magte, selvom millioner af NFL-fans – inklusiv den amerikanske præsident – ikke lader sig narre og tydeligt kan se, at dét netop er tilfældet.

For hvis NFL sparkede tæppet væk under ligaens egne, indsatte erstatningsdommere og såede tvivl ved deres evner, ville NFL ikke kunne stå fast på deres krav i overenskomstforhandlingerne og fortsætte konflikten med de rigtige dommere. Så ville NFL ikke kunne forklare, hvorfor konflikten skal fortsætte, når NFL tilsyneladende mener, at afløserne skader spillets integritet. Så det sker ikke.

Men jeg forstår ikke, at NFL ikke sagde undskyld for skandalen i Seattle. Én enkelt undskyldning for én enkelt afslutning på en kamp. Det ville efter min mening have gjort en forskel. Ikke en stor forskel, men dog en forskel.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *