Blog: Ravens – spiller for spiller

Baltimore Ravens’ hold består blandt andre af erfarne navne og unge talenter, der har overrasket positivt. Læs her om hver enkelt spiller i Super Bowl-holdets startkæde – fra Joe Flacco til Ed Reed.

ANGREBET:

#5 QB Joe Flacco, 6’6, 245
En tårnhøj quarterback, der har været brandvarm i slutspillet (otte TDs, ingen picks i tre kampe), hvor han har overstrålet d’ herrer Andrew Luck, Peyton Manning og Tom Brady. Flacco kan med en sejr i Super Bowl bringe sig et stort skridt nærmere NFLs elite af spillere. Han har en ekstremt stærk højrearm, der kan lave alle kast i bogen og ikke mindst hamre dybe bomber ned i modstanderens forsvar. Som ”pocket passer” er få bedre end Flacco, når han får tid og plads til at svinge armen, og hans selvtillid har formentligt aldrig været større end nu.

#27 RB Ray Rice, 5’8, 212
Den 5 fod 8 inches, 208 pund-store back er en meget kompakt fyr spækket med store muskler, der kan kæmpe sig ud af det vildeste pres og skaffe de hårdeste yards op gennem midten af banen. Rice løber med et meget lavt tyngdepunkt, og han kan skifte retning på et splitsekund og snyde et helt forsvar. I den regulære sæson løb Rice for 1143 yards og ni touchdowns, og vi skal helt tilbage til rookie-sæsonen i 2008 for at finde et år, hvor den 28-årige angrebsstjerne ikke har løbet for mindst 1100 yards.

#44 FB Vontae Leach, 6’0, 260
All-Pro-førstevalg. Bulldozende, hårdtslående Vontae Leach sætter de hårde blokeringer for Ray Rice og ofrer sig for at slå modstanderen ud af kurs. En temposætter i angrebet, der måske ikke får meget opmærksomhed, men som modstanderne ikke må glemme, for han har trods alt grebet 21 bolde i den regulære sæson. Har været valgt til Pro Bowls alle de seneste tre sæsoner.

#88 TE Dennis Pitta, 6’4, 245
Flaccos sikkerhednet. I grundspillet greb tredjeårsspilleren 61 bolde for 669 yards og syv touchdowns, og i slutspillet har han scoret to touchdowns. Pitta er ikke nogen ”burner” og har sine problemer i opdækning, men han er en meget solid pass catcher. En X-faktor i Super Bowl XLVII.

#82 WR Torrey Smith, 6’0, 205
Ét af NFLs bedste, dybe våben. Smith har fart i fødderne og kommer væk fra line of scrimmage, når Flacco går dybt i banen. 44 gange i denne sæson – tredjeflest af alle spillere i NFL – har Smith fået sendt et kast af mindst 20 yards imod sig, og hele 42 procent af ALLE de kast, som Smith har fået kastet imod sig, har været kast af mindst 20 yards. I grundspillet greb den 24-årige andenårsspiller 49 bolde og snittede hele 17,4 yards pr. catch.

#81 WR Anquan Boldin, 6’1, 223
32-årige Boldin er med sine 6 fod 1 inches og 223 pund en stor, meget muskuløs receiver, der især griber bolde henover midten af banen og i tæt trafik. Når Ravens rykker i ”tre receiver”-sæt, rykker Boldin indvendig som ”slot receiver”, og som han beviste i AFC-finalen, hvor han scorede to touchdowns, kan han gribe bolden i svære situationer, fordi han måske har NFLs stærkeste hænder. Boldin er ikke eksplosiv, men han kan i kraft af sin styrke dominere enhver forsvarsspiller. Værd at bemærke er dog, at han i grundspillet fik hele 11 gule flag kastet imod for diverse forseelser – sådanne dumme fejl kan være kostbare i Super Bowl.

#78 LT Bryant McKinnie, 6’8, 360
”Mount McKinnie” er blevet 33 år og har ikke længere fart i fødderne, som han havde det engang, men er stadig en solid lineman. McKinnie har først lige fået pladsen som starter på venstrekanten og som bodyguard i Flaccos blinde vinkel, men han har generelt gjort det godt i slutspillet og har ikke tilladt nogen sacks i tre kampe i januar.

#72 LG Kelechi Osemele, 6’5, 333
Rookien har haft en god første sæson i NFL og er for alvor trådt i karakter i slutspillet, hvor han i tre kampe ikke har tilladt ét sack eller har fået et gult flag kastet imod sig. Og dét selvom han har startet på en ny position efter at have været højre tackle i det meste af sæsonen. 335 pund-tunge, aggressive Osemele går en flot fremtid i møde, hvis han kan holde kadencen.

#77 C Matt Birk, 6’4, 310
Center Matt Birk er bundsolid, og den 36-årige spiller, der fik debut i 1998, laver få fejl, men er samtidig ikke nogen dominerende force, efter at det tidligere sjetterundevalg i draften førhen har været i samlet seks Pro Bowls. Det er dog værd at bemærke, at Birk kun har tilladt 3 ½ sacks i de seneste 37 kampe som starter – tre af dem er kommet i 2012-sæsonen.

#73 RG Marshal Yanda, 6’3, 315
All-Pro-førstevalg og NFLs bedste guard. Yanda er stærk, urokkelig og virkelig let på fødderne for en spiller, der vejer 315 pund. Yanda har ikke tilladt ét sack i hele sæsonen, og han er fremragende på ”pulls” og ”traps”. Han gør Ray Rice meget, meget bedre, har ingen svagheder og er ifølge ESPN.com så god, at han er Super Bowls sjettebedste spiller.

#74 RT Michael Oher, 6’4, 315
Hovedpersonen i fortællingen ”The Blind Side”, der både er udkommet som bestseller og som prisbelønnet Hollywood-film, der beskriver Ohers tragiske fortid. Han er i virkelighedens verden en solid højre tackle, som indledte sæsonen som venstre tackle. Oher er ikke effektiv i de åbne områder, har tilladt 11,5 sacks i 16 kampe, men han kan håndtere kraft og styrke og kan til tider dominere sin direkte modstander. Oher er blevet kaldt for ti straffe – det er nær toppen i NFL for offensive linemen.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *