Blog: Patriots og #DeflateGateKarma

Hævnen kan blive total
De stats med lovlige bolde er det bedste modsvar, som Brady har kunnet give. Pyt skidt med, at Goodell igen og igen sagde, at det ikke var resultatet af et brud på reglerne, men selve bruddet på reglerne, der førte ”DeflateGate” med sig. For i manges optik hænger de to ting sammen, og derfor er Bradys suveræne præstationer det bedste, der kunne ske for Brady og Patriots i kampen mod omverdenens anklager. For det beviser, må man forstå, at Brady aldrig har haft behov for at snyde – eller har snydt.

Hævnen kan blive total til februar i San Francisco.

For sådan som Brady spiller, kan jeg ikke se et hold slå dem på vejen mod Super Bowl. Ja, Cincinnati Bengals og Denver Broncos er også ubesejrede, men lad os ikke snyde os selv. Det vil, sådan som turneringsprogrammerne ser ud, formentligt kræve mindst 15, formentligt 16 sejre, at slå hjemmebanefordelen ud af hænderne på Patriots, og så mange kampe vinder ingen af de to hold ikke over en hel sæson.

Bengals er skrappe og tæt på at tage AFC North, og vi vil i de kommende måneder høre talrige, ensformige diskussioner på NFL Network om, hvordan bengalerne måske kan slå patrioterne. Underholdende, letfordøjeligt tv, men helt ærligt: Hvor mange ser Andy Dalton føre Bengals til en sejr i januar i New England? Han spiller bedre end nogensinde, men i min bog er Patriots et markant bedre hold, og i årets første måned er de skræmmende på hjemmebane. Og de vil let kunne slå et hold, der ikke har vundet i slutspillet siden 1991, og som indtil andet er bevist har et januar-kompleks. Husk også på at for godt et år siden, da Patriots var nede og i en mindre krise, troede mange også, at et ret komplet Bengals-hold kunne vinde i New England.

De blev smadret med 43-17 af et dengang markant svagere Patriots-hold.

Og Broncos? Forsvaret er rigtigt stærkt, men det var Jets’ forsvar også, og dem scorede Brady, ”Gronk” og Edelman 30 point imod. Og er det realistisk at tro, at 39-årige, stærkt ustabile og hastigt aldrende Manning kan vinde på udebane i New England i det kolde januar, når han selv i sin bedste alder – med en stærk arm – ofte kom til kort, da det gjaldt i slutspillet? Jeg ser det slet, slet ikke ske. Manning er efter min mening den største negative forskel på sejr eller nederlag for Broncos i en eventuel slutspilskamp mod Patriots.

To skader kan få betydning

Det eneste der kan afholde Patriots fra en ny plads i Super Bowl er skader. Holdet har faktisk allerede været ramt af en række skader – ikke mindst på angrebslinjen. Men det er ikke skader, der for alvor batter, for af de skadede spillere er allerede tilbage på holdet.

Det er ganske vist tyndt blandt bøfferne foran Brady, men det var det også foran Peyton Manning i 2010, da han førte Colts i Super Bowl. Dengang startede Charlie Johnson, der i bedste fald er en middelmådig guard, på den vigtige position som venstre tackle – og den tidligere ”Arena 2”-ligaspiller, Kyle DeVan, var i mangel af bedre højre guard. Alligevel førte Manning sit hold til ”The Big Dance”. Pointen er nemlig, at Manning og Brady ikke behøver optimal opdækning foran dem, fordi de begge er så ekstremt dygtige til at slippe hurtigt af med bolden og fornemme hvorfra, at presset kommer.

Det er faktisk kun skader til Tom Brady eller superplaymakeren Rob Gronkowski, der kan få mig til at ændre mit syn på, at Patriots vil gå hele vejen – formentlig uden at tabe undervejs.

For ikke alene er New England Patriots det allerbedste hold i NFL i denne sæson.

Patriots største rivaler (og kritikere) er i 2015 oven i købet også blevet ramt af #DeflateGateKarma.

Enig eller uenig med bloggen? Kommentér gerne på Twitter til @shygumhansen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *