Blog: Patriots og #DeflateGateKarma

Lyspunktet sprang akillessenen
I Patriots-land mener mange, at Ravens kun bragte mistanken videre, fordi holdet var ude på at få rivalerne ned med nakken, og derfor er især head coach John Harbaugh, som har afvist, at holdet var skyld i ”DeflateGate”, lagt for had.

Derfor nyder Patriots-verden over uden tvivl, at Harbaugh har fået massiv kritik for den forfærdelige sæsonindledning. En sæsonindledning, hvor Ravens i alle seks nederlag dog kun har tabt med en margin af et touchdown eller mindre – marginalerne har ikke været med ravnene, som har været plaget af mange uheldige omstændigheder. DeflateGateKarma?

Søndag blev det så kun endnu værre, da wide receiver Steve Smith – Ravens’ eneste lyspunkt – sprang akillessenen.

Som en Patriots-fan skrev søndag aften, da nyheden om Smiths alvorlige skade blev offentliggjort: ”Mere #DeflateGateKarma”.

Men den dårlige karma stopper ikke dér. For Indianapolis Colts, der under AFC-finalen tog en bold, som holdet havde interceptet og gav til NFL med anklagen om, at Patriots havde snydt med lufttrykket, er i denne sæson blevet martret af en skade, som er ekstremt kostbar, og som er skyld i dårlig, dårlig karma omkring holdet.

Søndag kunne Fox Sports’ Jay Glazer fortælle, at Colts’ vigtigste spiller, quarterback Andrew Luck, siden 3. spillerunde har været plaget af både en skulderskade, der var kendt, men også flere brækkede ribben, der kraftigt hæmmer hans spil. Det forklarer til en vis grad, hvorfor Luck har været så overraskende svag i denne sæson, og hvorfor Colts-angrebet samlet set slet ikke har hængt sammen trods tilføjelsen af flere profiler, der ifølge nogle eksperter ville betyde, at holdet endelig ville kunne slå Patriots i januar. Faktisk er det kommet dertil, at Colts har fyret offensiv koordinator Pep Hamilton, og head coach Chuck Pagano er reelt en færdig mand.

I New England godter mange fans sig over, at Colts er i gigantiske problemer, og at general manager Ryan Grigson, som personligt henvendte sig til NFL under AFC-finalen med mistanken om boldsnyd, nu er en stærkt udskældt mand. Grigson og Colts begik hybris og har mødt nemesis, hører man næsten kritikerne sige.

Jerry Jones i problemer
Rækken af ”karma”-sager fortsætter.

For i foråret vakte det opsigt, da en tidligere træner og spiller hos AFC East-rivalerne fra Miami Dolphins angreb Patriots for ”DeflateGate”. Den legendariske head coach, Don Shula, sagde provokerende og hovmodigt, at Miami Dolphins gennem 50 år altid har spillet med anstændighed og klasse – og modsat Patriots, havde Miami aldrig snydt med boldene. Og et par dage senere påstod den tidligere Dolphins-quarterback, A.J. Feely, at Patriots’ quarterback Tom Brady i en kamp mellem de to hold i 2004 kastede med bolde, hvor der var snydt med lufttrykket. To markante udtalelser, der i maj fik Patriots-fans helt op på dupperne i arrigskab over rivalerne og de to personers påstande.

Dolphins’ ”DeflateGate”-karma oven på de to udtalelser? Otte runder inde i sæsonen har holdet allerede fyret sin head coach og mistet sin bedste spiller (defensive end Cameron Wake, der forrige torsdag mod netop Patriots sprang akillessenen) – og drømmen om en plads i slutspillet synes langt væk. Det er dårlig karma. Dårlig #DeflateGateKarma.

Eller hvad med Jerry Jones og Dallas Cowboys? Mange mener, at den stenrige Cowboys-ejer var én af dem, der pressede hårdest på for, at NFLs commissioner Roger Goodell holdt en hård linje mod Patriots i ”DeflateGate”-sagen. Jones bakkede flere gange offentligt op om Goodells linje – uden tvivl til irritation for Patriots-ejer Robert Kraft – og han var dermed med til at fastholde presset på Patriots, der i sidste ende fik en historisk stor bøde, og som så holdets største stjerne blive hevet gennem medie-mudderet.

Da sæsonen så begyndte, kunne det næsten ikke blive værre for den åbenmundede Cowboys-ejer og hans texanske tropper. I de første uger mistede Cowboys både Dez Bryant og Tony Romo til alvorlige skader – og siden har holdet tabt alle fem kampe, hvor holdets to største stjerner ikke har været på banen samtidig. Det går lige nu – for at skrive det, som det er – helt af helvede til i Dallas, som oven i købet blev ydmyget med cifrene 30-6 af Patriots i oktober, og som har set tilføjelsen af Greg Hardy give enorme PR-bagslag.

Det var i øvrigt den førnævnte Tony Romo, der i april på scenen under ”The Academy of Country Music Awards” jokede med, at Cowboys (modsat Patriots) har rigtige ”balls”. Fem måneder senere brækkede Romo kravebenet. #DeflategateKarma?

Brady er ”renset”
Cowboys’ naboer fra Houston Texans har selv deres problemer at slås med. Kort før sæsonstarten provokerede Texans’ ejer, Bob McNair mange patrioter, da han proklamerede, at Patriots havde snydt, burde have taget straffen uden at brokke sig, og at Texans-stjernen J.J. Watt modsat Tom Brady aldrig ville have smadret sin mobiltelefon i en sag, hvor den skulle bruges som bevismateriale.

Texans har indtil nu kun vundet tre kampe (mod svage modstandere) i en dybt skuffende sæson, hvor holdet er blevet ydmyget i to opgør og har fyret en potentielt startende quarterback. #DeflateGateKarma?

Endelig er der Tom Brady.

Manden, som NFL fortsat anklager for at orkestrere et ulovligt system, hvor to assistenter hos Patriots konspirerede om at snyde med boldene, har taget den bedste hævn, han kan tage, ved at spille sit livs bedste NFL-sæson.

Ingen synes lige nu at kunne stoppe nummer 12, som aldrig nogensinde har været så populær blandt Patriots-fans, som der er tilfældet lige nu. Hans trøje bliver massesolgt over hele verden, og Brady kan – bogstaveligt talt – ikke sætte en fod forkert.

Det begyndte allerede, da han i august besejrede NFL i ”DeflateGate”-retssagen. Selvom retssagen ikke handlede om skyldsspørgsmålet, men udelukkende om selve processen, var sejren så opsigtsvækkende, at den siden af nogen er blevet tolket som, at Brady nu er helt renset. Skal man tro meningsmålinger, mener langt de fleste uden for New England-staterne ellers, at Brady og Patriots snød med boldene, og dommer Berman skrev faktisk, at han accepterede NFLs fakta i sagen, som de var, men her to måneder senere er det underordnet.

Bradys dominans og magtdemonstration er så nemlig voldsom, at eventuelt snyd med lufttrykket i 12 bolde, synes latterligt. Det mener mange i hvert fald, kan man læse i blogs og på de sociale medier. For siden det eventuelle snyd blev opdaget i pausen af AFC-finalen, har Brady ramt plet på 70,2 procent af alle kast, kastet 26 touchdowns og kun tre interceptions med en rating på 115 point til følge – og vundet alle ni kampe herunder en Super Bowl.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *