Blog: Patriots og #DeflateGateKarma

New England Patriots stormer derudad på vej mod endnu en Super Bowl, og de største rivaler bliver ramt af af sort uheld og selvskabte problemer. Det har ført et nyt hashtag med sig: #DeflateGateKarma. Læs her om dominansen og den dårlige karma.


New England Patriots er uden tvivl det mest populære NFL-hold i Danmark, og ifølge NFLs London-kontor også det mest populære hold i hele Europa.

Og i USA – ja, der er holdet, ifølge en dugfrisk meningsmåling foretaget i oktober, det næstmest populære mandskab kun overgået af holdet, der med rette kan kalde sig ”America’s Team”, Dallas Cowboys.

Der er med andre ord millioner af Patriots-fans verden.

De mange fans må lige nu knibe sig i armen.

For 2015 tegner til at blive en sæson, hvor alt spiller for NFLs bedste hold. Efter en offseason, hvor Patriots’ organisation og især quarterback Tom Brady længe blevet ydmyget af ”Deflategate”-balladen – og et par dage før sæsonstart også blev angrebet af en omfattende, ny og detaljerig ”Spygate”-historie – kan det næsten ikke gå bedre for ”Patriot Nation”, end det gør lige nu – her efter 8. spillerunde.

New England Patriots er godt på vej mod den anden Super Bowl i træk, og spørgsmålet er i mine øjne ikke længere, om Patriots når til San Francisco i februar, men om holdet overhovedet taber en kamp i denne sæson. Så stærke er Patriots, og så svage er rivalerne samlet set.

Jeg er ikke overrasket over, at Patriots i sig selv er et stærkt hold, der er svært at slå. Inden sæsonen tippede jeg holdet til en plads i Super Bowl, fordi jeg dybest set ikke kunne se, at holdet var svagere end det hold, der vandt mesterskabet for nu ni måneder siden.

Nyt hashtag
Men, hvad jeg ikke vidste dengang, var, at mange af modstanderne i AFC samtidig har fået enorme problemer at slås med. Problemer som især kom i centrum i 8. spillerunde, hvor meget gik galt for rivalerne, og hvor sort uheld regnede ned over dem.

Og det bringer historien tilbage til de mange ”Gate”-sagaer, der har været i fuld fokus i 2015, og som har været hadet af alverdens mange Patriots-støtter. For det er ganske enkelt DeflateGate-karma, der lige nu præger Patriots og de hold, der direkte eller indirekte har lagt sig ud med holdet.

Begrebet har endda fået sit helt eget ”hashtag”:

#DeflateGateKarma.

Hashtagget burde rettere skrevet være ”#DeflateGate/SpyGate/HeadsetGateKarma” (hvis det ikke var fordi, at det fylder en halv tweet). For der har absolut ikke kun været dårlig karma for de hold, der var involveret i balladen om Patriots’ påståede snyd med lufttrykket i bolde.

Mens Patriots stormer derudad og spiller fantastisk – ramler problemerne i form af alvorlige skader nemlig ned over de hold, som har anklaget, antydet eller kritiseret Patriots for at snyde på den ene eller anden måde.

Det begyndte allerede i 1. spillerunde. Da Patriots havde slået Pittsburgh Steelers, antydede Steelers meget kraftigt, at Patriots var skyld i, at Steelers’ offensive trænere i 1. halvleg af kampen på Gillette Stadium fik et lokalt radiosignal i ørene, da de forsøgte at tale sammen via radiokommunikationen. Det gjorde, at trænerne ikke kunne høre hinanden. NFL afviste siden, at Patriots var skyld i problemerne, men Steelers køber angiveligt stadig ikke den forklaring.

Ramt af stor ulykke

Ugen efter den anklage blev Steelers så ramt af den største ulykke og den dårligste karma, som holdet kunne rammes med, da quarterback Ben Roethlisberger måtte køres fra banen med en knæskade. Roethlisberger vendte søndag tilbage til et hold, der efter min mening potentielt ville kunne slå Patriots i januar, fordi angrebet er spækket med playmakers – og forsvaret bliver bedre og bedre for hver kamp, der går.

Men søndag mod Bengals blev Steelers så igen ramt af dårlig ”Gate”-karma. Running back-stjernen Le’Veon Bell, der har en ekstremt vigtig rolle i Steelers’ angreb, udgik i 2. quarter med en knæskade, der nu koster resten af sæsonen. Bedst som Steelers så ud til at have et slagkraftigt angreb, blev endnu en profil altså skadet, og dermed nåede Roethlisberger og Bell kun at være på banen på samlet 39 spil i denne sæson.

Uden Bell bag ”Big Ben” finder jeg det ikke længere realistisk, at Pittsburgh vil kunne slå New England i januar. En markant AFC-modstander er efter min mening ude af spillet. En markant modstander, der anklagede Patriots for snyd, blev altså øjeblikkeligt ramt af dårlig karma. Nemlig #HeadSetGateKarma.

En anden formodet væsentlig modstander til Patriots var Baltimore Ravens. Men Ravens’ sæson har mildest talt været katastrofal – tenderende til det chokerende dårlige.

Før sæsonen mente flere (som MMQBs Peter King), at Ravens, ikke Patriots, ville nå i Super Bowl. Og holdet har bevist, at det kan slå Patriots på udebane i januar. Men Ravens-mandskabet er totalkollapset, har været plaget af skader og har kun vundet to kampe – og dét efter en offseason, hvor Ravens i høj grad var indblandet i ”Deflategate”-skandalen og derfor blev lagt for had af Patriots-fans.

Det var nemlig ifølge NFLs undersøgelse netop Ravens, der pustede til ilden ved inden AFC-finalen i januar at tippe Indianapolis Colts om, at Patriots’ måske snød med boldene. Colts gik herefter til NFL med mistanken – og så havde vi balladen.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *