Blog: De nye NFL-trænere – rangeret 1-7

Hvilket hold hyrede den bedste head coach i NFL i denne offseason. Få her et bud, hvor de syv nye ansættelser bliver rangeret én efter efter én.

Det tog kun 12 dage, så havde syv hold, der søgte en ny head coach, fundet deres mand.

Du får her en rangering over de syv ansættelser – fra 1 til 7 – baseret på, hvad vi ved om de enkelte kandidater og det match, som holdet lavede. Her kommer en ganske subjektiv vurdering.

1. Adam Gase, Miami Dolphins
Efter min mening har Dolphins fundet den bedste af de kandidater, der var, i den offensive koordinator fra Chicago Bears. Adam Gase er kun 37 år – og han bliver dermed NFLs yngste head coach – men han er sulten og angiveligt langt mere erfaren, end alderen indikerer, og han har  allerede arbejdet sammen med flere trænere som John Fox, Josh McDaniels, Mike McCoy, Steve Mariucci, Mike Martz og Nick Saban. Da Dolphins hyrede Gase, stod to af hans tidligere quarterbacks, Peyton Manning og Jay Cutler, frem og skamroste Gase og hans potentiale som head coach, og forud for Super Bowl i 2014 sagde Manning, at Gase er den “kvikkeste mand, jeg kender”, og Broncos’ general manager John Elway har kaldt ham et “geni. Det fortæller meget om hans talent, at han helt tilbage i 2000 var den eneste assistent, der fik lov til at følge med Nick Saban, da college-legenden skiftede fra Michigan State til LSU. Gase beskrives som en uhyre innovativ offensiv træner, og han bliver betegnet som en ekstremt omgængelig “players coach” og en arbejdsom træner, der i sit arbejde med Manning, Cutler og før det Tim Tebow har bevist, at han kan få det bedste ud af legender, ustabile starters og uortodokse quarterbacks. Derfor bør hans ankomst gavne Ryan Tannehill. Et minus er, at han ikke er en specielt udadvandt “her kommer jeg”-type (som Jim Harbaugh eller Hue Jackson), men det er der mange trænere, der ikke er – og som alligevel har fået succes. Og Gase siger selv, at der er forskel på den træner, som medierne tegner et billede af – og så den person, der står foran holdet og forsøger at motivere dem. I de seneste tre år har 10 hold interviewet ham eller ønsket at interviewe ham – så han er en ombejlet herre – men først i 2016 var han for alvor grydeklar.

2. Hue Jackson, Cleveland Browns
I de 12 år, hvor Draftday.dk har eksisteret, har jeg aldrig nogensinde set en trænerkandidat blive løftet sådan frem i medierne som Hue Jackson, der i de seneste år har været offensiv koordinator hos Cincinnati Bengals. Anført af NFL Medias Mike Silver, der er en ven af Jackson, har NFL-eksperters tweets og flere klummer skamrost Jackson som en oplagt cheftræner-type, som burde belønnes med et boss-job. Silvers PR-maskine har efter mening været over stregen og har svækket hans troværdighed (er han journalist eller spindoktor for en kilde?), men midt i stormen af ros, står det stadig klart, at Hue Jackson virkelig er en dygtig kandidat. Allerede i 2011 hos Oakland viste han, at han kan få meget ud af lidt (Oakland, der ikke havde en specielt stærk trup, vandt otte kampe), og siden har han været på bunden af NFL med kun ét jobtilbud foran sig (som secondary coach hos Bengals). Hans arbejde med Andy Dalton har været imponerende, og han er kendt som træner, der kan lede et hold i kraft af sit udadvendte væsen. Der var dog flere disciplinære problemer i Oakland-tiden (holdet trak mange tåbelige kendelser til sig), og nogle kritikere hævder, at han er for selvsikker. Men Cleveland Browns har hårdt brug for en leder at samle sig omkring, og det kan Jackson være. En kombination af Jackson og quarterback Jared Goff (som Browns kan vælge med andetvalget i draften) ser lovende ud.

3. Ben McAdoo, New York Giants
Giants forfremmede indefra og ansatte holdets offensive koordinator gennem to sæsoner. McAdoos arbejde med quarterback Eli Manning har været lovende, og Manning var da også hurtigt ude og rose Manning, da ansættelsen var en realitet, ligesom andre Giants-spillere (som Odell Beckham og Prince Amukamara) var det. Ros fra spillerne selv er altid et godt tegn, og samtidig mener ledelsen, at McAdoos dels er en god lærer, dels har stærke kommunikative evner. I det hele tager satser John Mara hele butikken på, at McAdoos store potentiale bliver indfriet. Risikoen er dog, at McAdoo ligesom sin forgænger Tom Coughlin bliver svækket af, at truppen ikke voldsomt prangende (på grund af general manager Jerry Reeses mange svipsere), men internt hos Giants mener de angiveligt, at de kun seks sejre i 2015 var Coughlin, ikke truppens skyld. Nu skal Ben McAdoo bevise, at den teori holder – et bud er, at Giants vinder flere kampe end seks i 2015.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *