Blog: Norv Turner gjorde det fremragende i San Diego

Norv Turner er færdig i San Diego, men hans tid hos Chargers fortjener ros. For selvom det er det rigtige at fyre ham, gjorde han det ofte fremragende, skriver Caspar Troest Jørgensen i denne kommentar.

SKREVET AF CASPAR TROEST JØRGENSEN

Efter seks år i spidsen for San Diego Chargers er Norv Turner nu blevet fyret som cheftræner. Resultaterne har været skuffende. Men Norv Turners præstationer, som træner har været flotte og til tider fremragende. Også i år selvom Chargers for første gang i 10 sæsoner har tabt flere kampe end de har vundet.

Jeg var selv skeptisk, da Turner blev valgt til at efterfølge Marty Schottenheimer i 2007. Turner havde kun vundet 58 af 141 kampe i sine to tidligere forsøg som cheftræner, og han fik nu et vanvittigt attraktivt job. Han overtog NFL’s bedste spillermateriale, og med Pro Bowl-spillere på stort set alle positioner var succeskriteriet klart for Norv Turner: Vind Super Bowl eller bliv en fiasko.

Super Bowl blev det som bekendt ikke til, men for mig har Norv Turner vist, at han er en rigtig dygtig træner, og han fortjener ikke at blive stemplet som en ubetinget fiasko som chef, som de dårlige resultater i Washington (49 sejre, 59 nederlag, en uafgjort fra 1994-2000), de ringe i Oakland (9-23 i 04-05) og nu middelmådige i San Diego (58 sejre, 43 nederlag) ellers kan tyde på.

Norv Turner har sine mangler, men det er først og fremmest et spillermateriale, som er blevet dårligere med årene, der har besejlet hans skæbne – og resultatmæssige fiasko – i San Diego.

Nedgang over seks år
Det er ellers let at fælde en dom over Norv Turners evner som træner, hvis man kun ser på resultaterne i de seks år siden blev boss for San Diego Chargers. Første år vandt Chargers to slutspilskampe og nåede AFC Championsshipkampen, hvor de tabte 21-12 til et historisk godt og hidtil ubesejret New England Patriots-hold. Andet år vandt Chargers en januarkamp, inden det var slut, det følgende år røg de ud i første forsøg til New York Jets i en af de mest skuffende slutspilskampe i holdets historie, og de seneste tre år har Turner & Co. måttet se hele slutspillet fra sofaen.

Kurven er klar: Det er kun gået nedad for San Diego Chargers, siden Norv Turner overtog 2006-sæsonens bedste hold, efter den daværende head coach Marty Schottenheimer oven på en 14-2-sæson (som sluttede med en slutspilsfiasko mod et det år markant svagere Patriots-mandskab) valgte at bryde holdejer Dean Spanos’ regler og insisterede på at hyre sin egen bror som defensiv koordinator – og så blev Martyball i stedet selv sparket på pension.

Efter min mening havde Norv Turner kun det supertalentfulde hold, han arvede i et år. Det var i 2007, hvor Turner omprogrammerede Philip Rivers fra en gamemanager med den bedste plads på stadion til at se running back LaDainian Tomlinson slå NFL-rekorder, til en top-quarterback, der selv kunne vinde kampe, når det var nødvendigt.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *