Blog: NFLs bedste spillere (angreb)

Første kvartal af NFL-sæsonen er i bogen, og Søren Hygum Hansen har sat et “All-Star Team” baseret på de fire runder. Første afsnit fokuserer på sæsonens hidtil bedste angrebsspillere.

Holdet er skabt på baggrund af talrige, tilgængelige kilder, artikler, kommentarer og statistik-sider som Stats Inc., ESPN Stats & Information og Pro Football Focus.

Og med så få kampe til rådighed at bedømme ud fra har der selvsagt været mange kandidater til hver position. Og i nogle tilfælde har der reelt ikke været noget, der har adskilt to kandidater. Og af den grund kan man sagtens argumentere for, at en anden spiller burde have været valget.

Men sådan blev det – her er mit bud på de bedste angrebsspillere i NFL efter de første fire runder. Bemærk, at der kun er én spiller pr. position – og altså eksempelvis ikke to guards.

QB Matt Ryan, Atlanta Falcons
Matt Ryan har indtil nu være NFLs bedste quarterback. Som mange havde forudset, stortrives han i den nye offensive koordinator, Dirk Koetters, kasteivrige, aggressive system, og Ryan fører NFL med en passer rating på 112,1 point – som anfører for ubesejrede Atlanta Falcons. Ryan har samtidig ramt plet på næsten 70 procent af alle kast. Han har kun leveret stærke præstationer i en sæson, hvor mange af de store quarterbacks ellers ikke er kommet alt for godt fra start.

RB Marshawn Lynch, Seattle Seahawks
Lynch har som den eneste løbet for mindst 85 yards i alle sit holds første fire kampe og fører p.t. NFL i rushing yards. Han er hamrende hårdfør, får modstanderen til at misse tackling på tackling og kan skaffe de svære yards på små områder. Siden 9. spillerunde i sidste sæson har Lynch nettet flere rushing yards (1246) end nogen anden spiller i NFL i samme periode.

FB Vonta Leach. Baltimore Ravems
Der er en generel enighed om, at Leach er én af de bedste fullbacks i NFL, og han er også kommet godt fra land i 2012 som blokerende back for lille Ray Rice. Og som én af få fullbacks har han scoret et touchdown på et løb. Den 30-årige bulldozer har han samtidig allerede grebet otte bolde og er på vej mod sin hidtil bedste sæson i NFL som pass catcher.

WR A.J. Green, Cincinnati Bengals
I september fik Green en forrygende ros af Ravens’ head coach, John Harbaugh, der sagde, at Green måske er NFLs bedste wide receiver. Siden har Green bevist, at han er nærmest ustoppelig som i opgøret mod Redskins for godt en uge siden, hvor han greb ni af ti bolde kastet i hans retning – og generelt har han slået mandsopdækning, zoneopdækning og “double teams”. Spilleren, som nogle sammenligner med Randy Moss i dennes bedste alder, er en All-Pro-type receiver.

TE Rob Gronkowski, New England Patriots
Flere tight ends kandiderer kraftigt til denne plads, men Gronkowski er valget efter fire kampe, hvor han måske ikke har været så dominerende en pass catcher, som vi i 2011 var vant til at se ham være, men hvor “Gronk” stadig har været én af de bedste tight ends statistisk set. Læg dertil at han stadig er i eliten, hvad angår blokeringer (som han beviste i søndags mod Bills), og du får en komplet tight end.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *