Blog: NFL Pregame Party – konferencefinaler

NÅR DENVER BRONCOS HAR BOLDEN…

Peyton Manning har i 2013 været bedre end nogensinde og har slået adskillige markante NFL-rekorder – som rekorderne for flest passing touchdowns og passing yards.

Han kan justere sit angreb ved line of scrimmage, som ingen andre har kunnet gøre det i NFL-historien, og i en alder af 37 år er han i stand til at overtage styringen af en kamp og besejre enhver modstander – også Patriots og Brady – med sin højrearm. Og der er behov for, at Manning spiller på allerhøjeste niveau mod de bedste modstandere, for siden han kom til Denver, har Broncos tabt lige så mange kampe (syv), som holdet har vundet mod hold med en “winning record”.

Og i alle syv nederlag scorede modstanderen mindst 27 point, så skal man holde sig til den statistik, skal han altså sætte dét, der svarer til fire touchdowns på tavlen, for at undgå et nederlag mod Patriots. I denne sæson er Denver dog kun tre gange blevet holdt til under 31 point, og intet hold har i 2013 scoret flere end 28 point i Colorado, så der er grund til at tro, at historiens bedste angreb kan score tilstrækkeligt.

Den gode nyhed for Manning er, at han aldrig før i karrieren har haft et så afbalanceret angreb, som han har nu. I Demaryius Thomas, Eric Decker og Wes Welker har han NFLs bedste receiver-trio, Julius Thomas er en Pro Bowl-tight end, og Knowshon Moreno er en 1000 yard-rusher. Manning udnytter de mange muligheder eminent godt – det er en afgørende forklaring på de 606 point – for hvis modstanderen fokuserer på kastet, kalder han en audible til et løb i stedet.

For at dæmme op for Broncos ”spread”-angreb stod Patriots-forsvaret i november-mødet i “sub-formationer” (fem defensive backs eller flere) på alle 90 defensive snaps, og det udnyttede Denver til fulde. Manning ”tjekkede” gang på gang ud af det oprindelige spilkald for i stedet at løbe bolden ned i halsen på Patriots, som tillod hele 280 yards på 48 carries herunder 220 yards til Moreno, som spillede sit livs bedste kamp.

De to bøffer i midten, center Manuel Ramirez og All-Pro-guard Louis Vasquez, dominerede totalt Patriots’ defensive tackles Chris Jones og Joe Vellano i den kamp, og Moreno skaffede ifølge Pro Football Focus alene 7,3 yards pr. carry i ”B Gap”-hullet mellem Vasquez og højre tackle Orlando Franklin. Et Manning-ledet hold har aldrig nogensinde løbet for mange yards i en kamp – men alligevel tabte Denver – og faktisk har et NFL-hold aldrig nogensinde skaffet mange yards langs jorden på udebane og siden tabt. Så det var meget usædvanligt, at det gik, som det gik.

Siden den kamp har Patriots kun tilladt 121 rushing yards pr. kamp i grundspillet (17. bedst i NFL i perioden), men har stadig et suspekt løbeforsvar, som siden 12. spillerunde har tilladt 4,37 yards pr. carry (nummer 23 i NFL i den periode). Tabet af inside linebacker Brandon Spikes (sat på IR-listen) gavner ikke Patriots-løbeforsvaret, der i forvejen er uden de tre midterstene i forsvaret, Vince Wilfork, Tommy Kelly og Jerod Mayo, og som i denne sæson er sidst i NFL i at stoppe løb for nul eller minus yards. Mod Colts i lørdags tillod patrioterne dog kun 69 yards på 21 carries.

Men Broncos’ løbeangreb (133 yards mod Chargers) bør have en umiddelbar fordel mod Patriots’ forsvar, selvom det næppe én gang til bliver til små 300 rushing yards. For i denne sæson har New England tilladt 1273 yards mod ”11 personnel” (3 WRs, 1 TE, 1 RB), som Broncos ynder at stå i. Mod Chargers konverterede Broncos ni af 13 tredje downs til fire nye forsøg og vandt klart kampen om ”time of posession”, og det er vigtigt, at holdet også flytter kæderne søndag og holder Brady på sidelinjen.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *