Blog: NFL Pregame Party – konferencefinaler

Broadway bliver til Super Bowl Boulevard
NFL udnytter opmærksomheden til fulde. For at sætte fokus på den ”kolde Super Bowl” bliver en 50 meter høj slædebane bygget midt på Times Square, som, mange mener, er verdens navle, og et område af selveste Broadway fra 34. til 48. gade bliver lukket for trafik og omdøbt til ”Super Bowl Boulevard”. Her vil ”NFL Experience” ligge – en underholdningspark med forlystelser, merchandisesalg og koncerter. Og i Manhattans inddæmmede gader vil dårligt vejr ikke i samme grad påvirke aktiviteterne, som det ville være tilfældet andre steder.

Mulighederne for at kombinere Super Bowl og brandet ”NFL” med storbyen New Yorks events og seværdigheder er ganske enkelt enorme og langt, langt større end tilfældet er i nogen anden by, som NFL nogensinde har afviklet finalen i. Og det ventes, at 400.000 mennesker vil besøge regionen i Super Bowl-ugen – herunder de 80.000 mennesker, som vil være på stadion og overvære selve kampen.
– New York er mediehovedstaden i USA. Og adgangen til annoncører, markeder, Wall Street og selv teknologi er større end i for eksempel Tampa, forklarer Mark Conrad.

Flere af Draftday.dk’s kilder pointerer samtidig, at en Super Bowl i minus fem grader og dalende sne faktisk kan vise sig at være guld for tv-stationen Fox, der viser dette års Super Bowl.

Seerne elsker snevejr

For San Francisco 49ers’ sejr over Green Bay Packers i wild-card-runden var den mest sete kamp nogensinde i 1. runde af slutspillet, hvilket formentligt skyldtes, at de 47,1 millioner seere alle ville se, hvordan Aaron Rodgers, Colin Kaepernick og de andre spillere håndterede de vanvittige elementer med minus 25 graders celsius.
– Det er et fascinerende billede, forklarer Daniel Kaplan fra The Sports Business Journal til Draftday.dk om, hvorfor seerne er draget af en NFL-kamp, hvor elementerne raser.

Allerede nu ventes det, at dette års Super Bowl vil blive tv-historiens mest sete tv-program i USA og dermed slå rekordholderen, Super Bowl XLVI (Patriots vs Giants) i 2012, som blev set af 111,3 millioner seere.
– På én eller anden underlig måde bliver kampens mystik forøget af, at du har spillere, der skal overkomme brutale vejrbetingelser og præstere på trods af dem, fortæller forfatteren til bogen ”Brand NFL”, Michael Oriard, til Draftday.dk.

Men én ting er spillerne, noget andet er de fans, som skal til og fra stadion i dét, der i værste fald kan være en mindre snestorm.

Det kan skabe enorme problemer – ikke mindst når titusinder af fans skal via broerne og tunnelerne på Manhattan og over til New Jersey. Derfor står myndighederne klar med 821 lastvogne og 60.000 tons salt i New Jersey samt 440 saltspredere i New York City, som skal hjælpe med at gøre vejene farbare, hvis sneen gør vejene ufremkommelige og glatte.

Klar til at flytte finalen
Men som de fleste, der har oplevet en snestorm eller dét, der ligner, vil vide, rækker sneberedskabet kun et stykke af vejen. Derfor offentliggjorde NFL i december, at ligaen har flere nødplaner liggende i skuffen hvis nu, hvis

For eksempel kan kampen blive rykket fra søndag til lørdag eller fra søndag til mandag eller tirsdag. Den kan også blive skubbet et par timer fra den oprindelige kampstart – klokken 18.30, lokal tid – hvis tilskuerne derved kan undgå det værste af et uvejr. Og så er der den helt store nødplan: at skubbe kampen én hel uge til weekenden efter, hvilket dog vil kollidere med vinter-OL i Rusland, som Fox’ konkurrent NBC Sports har rettighederne til.
– Jeg ved ikke, om jeg vil kalde det et mareridt. Jeg vil jeg betegne det som kompliceret, sagde NFL’s senior vice president of events, Frank Supovitz, der er chefen for Super Bowl, i december.

Hvis kampen bliver flyttet – og det er stadig et ikke-særligt sandsynligt scenario – vil det få økonomiske følger for titusinder af mennesker, som har købt billetter, bestilt flyrejser og lejet hotelværelser. Og vi kan være helt sikre på, at der venter NFL et søgsmål – eller 100 – fra vrede fans, hvis det sker.

Flere af de kilder, som Draftday.dk har interviewet, mener, at det vil være et hak i tuden på NFLs omdømme, hvis ligaen må flytte kampen, eller hvis spillerne raser over elendige vejrbetingelser i deres livs største kamp. Men det får næppe NFL til at ryste i kulden.
– Den sum penge og den mediedækning, der vil være, gør vejrbetingelserne sekundære for NFL og Fox, siger John Goodman til Draftday.dk.

Der er også en frygt for, at halvlegsshowet, hvor Bruno Mars og Red Hot Chili Peppers underholder, kan blive påvirket af et dårligt vejr. Det må maksimalt tage seks minutter før og efter pausen at flytte scenen fra banen, hvis spillerne ikke skal opleve showet som værende generende. Men hvis det sner og fryser meget, at mekanikken svigter – eller hele processen bliver mere usmidig – har vi balladen.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *